Asistent medical revoltat din Brăila: „Să vină Boc cu mă-sa să aibă grijă de bolnavi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila sunt nemulţumite că după ce li s-au „furat" banii din salarii, tăierile salariale vor continua. Ei se plâng că au rămas foarte puţini într-o secţie, că nu fac faţă muncii din spital, că au în grijă zeci de bolnavi şi li s-au tăiat şi sporurile şi salariile.

Şi astăzi, după ce încheie tura de dimineaţă, mai mult de 100 de cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe protestează nemulţumite de salariile luate pe luna iulie.

„Cum să mai trăim, aveam 1.600 lei cu sporuri cu tot. La fel lua şi soţia. Acum eu am luat 1.000 de lei, soţia 1.000 de lei. Avem de plătit numai la bănci, datorii de 1.800 lei. Noi cum mai trăim?", şi-a exprimat public revolta Stelian Bănică, asistent la Chirugie Plastică şi Reparatorie.

Managerul s-a baricadat în birou

„Au minţit că ne iau 25% din salariu şi de fapt ne-au furat munca noastră, dar în proporţie de 40%. Iar acum aflăm că după noua lege, schimburile de noapte nu vor mai fi plătite, la fel gărzile de sâmbătă şi duminică. Să vină Boc cu mă-sa să aibă grijă de bolnavi atunci", ne-a declarat Ionela Zaharia, asistentă.

Protest spontan la Spitalul de Urgenţă din Brăila. Asistenţii au ieşit în stradă!

Cert este că nemulţumirile tind să creeze o stare explozivă. Speriată de protestul asistenţilor noul manager al Spitalului Judeţean, Rodica Sin, a refuzat să discute cu protestatarii şi a interzis accesul acestora către biroul său, chemând în ajutor forţele de ordine, în speţă salariaţii firmei DIOP care asigură paza spitalului.

Dar vineri la ora 14.00 a avut o primă rundă de negocieri cu reprezentanţii Sanitas, în vederea detensionării situaţiei. Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite