Asediul iernii continuă: unele drumuri judeţene au restricţii, altele s-au închis, zeci de maşini înzăpezite în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asediul iernii continuă: toate drumurile judeţene sunt impracticabile, iar în oraş circulaţia este paralizată
Asediul iernii continuă: toate drumurile judeţene sunt impracticabile, iar în oraş circulaţia este paralizată

La ora 11.00 autorităţile au luat decizia de a închide câteva drumuri judeţene şi naţionale şi unul european care face legătura cu Bucureştiul. Deşi până acum nu au fost înregistrate trenuri anulate, iar circulaţia de Dunăre se desfăşoară în condiţii de iarnă, viscolul şi ninsoarea continuă că pună piedici şoferilor care s-au încumetat să iasă cu maşina prin oraş.

Galeria foto aici

Viscolul puternic şi zăpada abundentă au determinat autorităţile să restricţioneze circulaţia autoturismelor cu o capacitate mai mare de 3,5 tone pe DN 23 OLăneasca - Brăila.

La ora 11.00 însă s-a luat măsura închiderii circulaţiei pe drumurile judeţene şi pe DN 2 B Buzău - Brăila, DN 22 Râmnicu-Sărat - Gradiştea-Brăila şi DE 584 Brăila - Bărăganu - Slobozia - Urziceni - Bucureşti.

"În acest sens au fost amplasate microfiltre pentru punerea în aplicare a restricţiilor instituite. Peste 50 de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi sunt în trafic şi în microfiltre pentru îndrumarea participanţilor la trafic, pentru spijin şi pentru asigurarea fluidizării traficului în municipiu şi judeţ", a precizat Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Până la această oră nu există trenuri anulate, circulaţia feroviară fiind desfăşurată în condiţii de iarnă, trenurile înregistrând întârzieri. Traficul pe Dunăre nu este afectat şi nu s-au format sloiuri de gheaţă.

Menţionăm că la ora 9.30 circulaţia pe drumurile judeţene se desfăşura în condiţii foarte grele. Drumul Naţional 22, Brăila - Râmnicu Sărat era închis, circulaţia fiind permisă doar maşinilor de intervenţie. Traficul era deviat pe DJ 221.

Toate drumurile judeţene au din nou restricţii, traficul fiind închis aici pentru maşinile cu o capacitate mai mare de 3,5 tone.

Până la ora 9.30 în această dimineaţă nu a fost anulat niciun tren, dar circulaţia feroviară s-a desfăşurat în condiţii de iarnă, cu întârzieri care nu au putut fi apreciate. Traficul fluvial pe Dunăre nu a fost nici el afectat până acum, nefiind semnalate sloiuri de gheaţă.

Poliţiştii recomandă tuturor conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze apelând numărul de telefon 021/9360 - Comandamentul Central de Iarnă. În plus, la trecerea prin zonele afectate de ninsori să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere. Nu în ultimul rând, şoferii trebuie să păstreze în mers distanţă suficientă faţă de maşinile din faţă pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite