Ascunzătoarea lui Terente poate fi vizitată de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr.ing. Radu Moisei explică pe hartă unde sunt amplasate locurile de campare..
Dr.ing. Radu Moisei explică pe hartă unde sunt amplasate locurile de campare..

Dr. Salvatore Cuffaro, Guvernatorul Siciliei, a rămas uimit în timpul unei vizite făcută în Balta Mică a Brăilei, de frumuseţea locurilor

Abia acum, după ce baza legislativă a fost bine aşezată, administratorii de la Parcul Natural Balta Mică a Brăilei au putut lansa în circuitul turistic insula Fundul Mare

În rezervaţia Balta Mică a Brăilei au fost trasate şi marcate rutele turistice şi au fost amenajate locuri de campare. Pentru facilitarea accesului în zonele de interes sunt puse la dispoziţia celor ce vor să viziteze Insula Fundul Mare din cadrul rezervaţiei, câteva programe deosebit de atractive.

„Pachetele sunt destinate în special brăilenilor şi gălăţenilor. Se poate beneficia de un tur efectuat cu barca pe lacul Chiriloaia, unde s-a ascuns celebrul Codin, de vizitarea ascunzătorii lui Terente de la Dârna şi piesa de mare rezitenţă dacă o putem numi aşa, urmărirea familiei de vulturi codalbi de pe lacul Misăilă" ne-a informat directorul parcului dr. ing. Radu Moisei.

Păsări unice în Europa

Paradisul de lângă municipiu este deschis celor care vânează imagini

La ora actuală, în Balta Mică a Brăilei trăiesc libere trei familii de vulturi codalbi specie deosebit de rară, protejată în Europa. Pasărea are anvergura aripilor de 2,5 metri fiind mai mare decât a acvila de munte.

De altfel, nu mai puţin de zece specii de păsări rare, ocrotite de legislaţia europeană, cuibăresc aici.

„În anul 2005 Insula Fundul Mare a fost vizitată de dr. Salvatore Cuffaro, Guvernatorul Siciliei un pasionat de ecoturism. A fost surprins de speciile de păsări pe care le-a văzut trăind aici, în libertate. Chiar a spus că este aproape imposibil de crezut că la numai 4 kilometri distanţă de un oraş industrial aşa mare, să se afle un astfel de paradis natural" ne-a declarat directorul parcului.

Ieftin ca braga

Pentru amatorii de turism, intrarea în zona de campare a parcului Insula Fundu Mare costă un euro de persoană, indiferent câte zile se stă acolo şi pentru instalarea cortului se percepe o taxă de un euro pe zi.

„Am amenajat locurile de campare inclusiv cu zona de preparat hrana, astfel încât impactul uman să fie minim. De asemenea am amenajat locuri un de pescarii amatori pot să-şi încerce măiestria" ne-a spus directorul parcului.

„În locurile de campare sunt prevăzute zone speciale pentru făcut grătarul şi saci pentru gunoi. Singurul lucru solicitat excursioniştilor este să respecte mediul, şi dacă vin să se recreeze în natură, să o facă în linişte nu însoţiţi de aparate din care să răsune muzica. Cei interesaţi sunt rugaţi, înainte de a pleca la drum, să consulte site-ul www.bmb.ro", a conchis dr. ing. Radu Moisei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite