Artişti din toată lumea, la Cursurile Master Classes oferite de Mariana Nicolesco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soprana Mariana Nicolesco
Soprana Mariana Nicolesco

După Festivalul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, numeroase tinere talente lirice din România, Republica Moldova, Statele Unite, Spania, Rusia, China, Armenia şi Ucraina s-au reunit la Brăila pentru a lua parte la Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco.

În continuarea unei importante tradiţii de aprofundare a trăirilor exprimate de vocea umană prin arta cântului, Dr. Stephan Poen a conferenţiat pe tema interpretărilor de către soprana Mariana Nicolesco la Teatrul alla Scala din Milano şi la RAI Roma a creaţiilor lui Franz Liszt, la aniversarea a 200 de ani de la naştere, şi ale lui Gustav Mahler la 100 de ani de la trecerea sa în eternitate, conferinţă urmată de un Recital al tinerilor artişti.
Cu prilejul Concertului de Gală - Master Class, un încântător maraton liric, Mariana Nicolesco a decernat Diploma de Onoare şi Medalia Darclée sopranei Lucia Stănescu şi sopranei Magdalena Cononovici pentru remarcabilele lor cariere.
"Prima emisiune dedicată acestui mare eveniment al culturii a fost difuzată de TVR Cultural miercuri 12 octombrie la orele 22.10. Următoarele, miercuri 26 octombrie şi miercuri 2 noiembrie, la aceeaşi oră", ne-a comunicat Mariana Nicolesco.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite