Armata racolează tineri pentru şcolile militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru tinerii care văd în cariera militară o opţiune serioasă, Biroul de Informare „Recrutare" a prezentat oferta pentru anul şcolar 2010-2011.

Începând de astăzi sunt selectaţi candidaţii pentru toate formele de învăţământ militar.

După cum ne-a informat lt.col. Ion Frăţiman, comandantul Centrului Militar Judeţean, tinerii pot opta pentru toată gama de specializări militare.

„Pentru cei care termină clasa a VIII-a, colegiile militare liceale de la Alba Iulia, Breaza şi Câmpu Lung Moldovenesc le stau la dispoziţie cu câte 120 de locuri fiecare", ne-a informat comandantul CMJ.

De asemenea există o ofertă bogată pentru absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat.

„Instituţiile militare de învăţământ superior pun la bătaie anul acesta 542 de locuri. Cei interesaţi vor putea urma cursurile Academiei Forţelor Terestre de la Sibiu, Forţelor Navale de la Constanţa, Forţelor Aeriene Braşov sau Academia Tehnică Militară Bucureşti", ne-a declarat lt. col. Ion Frăţiman.

Tot pentru absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sun scoase la concurs 286 de locuri. Acestea sunt oferite de instituţiile militare de învăţământ post liceal.

Invitaţi la recrutare

„Cel mai bine este ca persoanele interesate să vină la Biroul Informare Recrutare situat pe strada Împăratul Traian nr. 8 şi acolo cadrele militare le stau la dispoziţie cu toate informaţiile necesare", a ţinut să precizeze interlocutorul.

De reţinut că în afară de aceste posturi, pentru tinerii care vor să se înroleze ca soldaţi în armată există posibilitatea urmării de cursuri de ofiţer sau subofiţer pe aşa numita filieră indirectă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite