Spărgători-sadea, prinşi de poliţişti şi arestaţi preventiv de către judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-au prezentat pe I.F. (22 de ani) instanţei de judecată, care, prin încheiere de şedinţă, a admis propunerea şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă, pe o durată de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila.
Reamintim că poliţiştii Compartimentului Furturi din Patrimoniu al Biroului de Investigaţii Criminale, în urma activităţilor specifice efectuate, i-au depistat şi adus la cercetări pe brăilenii I.F. şi S.D., cărora li s-a probat că au comis mai multe furturi, în perioda 10-26.05.2012.
Astfel, în perioada 10-16.05.2012, cei doi, prin forţarea unei ferestre şi escaladare, au sustras bunuri din locuinţa unei brăilence, situată la parterul unui bloc de pe strada Roşiori. În noaptea de 16 spre 17 mai a.c., prin escaladare, au pătruns în incinta unei societăţi comerciale amplasate în apropierea Pieţei Halelor şi au sustras mai multe bunuri, iar, în noaptea de 25 spre 26 mai 2012, prin escaladare şi forţarea unei ferestre, au pătruns în locuinţa unei brăilence, situată la etajul 1 al unui bloc de pe strada Mihail Kogălniceanu.
Iniţial, aceste cauze au fost înregistrate cu autori necunoscuţi.
Minorul va fi cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor amintite.
Prejudiciul total este în valoare de aproximativ 20.000 de lei şi constă în aparatură electronică, sticle cu băuturi alcoolice şi alte bunuri, toate fiind recuperate integral de poliţişti.

Poliţişti din cadrul Secţiei 4 de Poliţie Rurală Ianca au continuat să desfăşoare cercetări într-o cauză privind comiterea unui furt calificat, în perioada iunie 2011-21.05.2012, când persoane necunoscute au pătruns, pe timp de noapte şi prin efracţie, în curtea şi locuinţa lui C.M. (48 de ani), din comuna Grădiştea, şi au sustras bunuri estimate la valoarea de 5.500 euro, şi au stabilit că autorii sunt C.C. (23 de ani) şi C.A. (18 ani), ambii domiciliaţi în comuna Grădiştea.
Poliţiştii au extins cercetările şi le-au mai probat acestora săvârşirea a două furturi.
În fapt, în perioada februarie-martie 2012, aceştia au pătruns în imobilul unui localnic şi au sustras un telefon mobil şi un laptop, bunuri în valoare aproximativă de 2.500 de lei, iar, în seara zilei de 12.05.2012, au sustras bunuri din autoturismul aparţinând altui localnic, care era parcat pe o stradă din satul Ibrianu.
Toate cauzele, înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi, au fost conexate şi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, care a confirmat începerea urmăririi penale faţă de cei doi tineri şi a dispus reţinerea pe ordonanţă, pe o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii furt calificat.
Ieri, 30 mai a.c., autorii au fost prezentaţi Judecătoriei Făurei care a dispus arestarea preventivă a acestora, pe o perioadă de 29 de zile, fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila.
Poliţiştii au recuperat din prejudiciul total o proporţie de 90 % şi continuă cercetările pentru recuperarea întregului prejudiciu şi documentarea activităţii infracţionale a învinuiţilor.


Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite