Brăila: Arestaţi de trei ori, eliberaţi o dată de instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Arestaţi de trei ori, eliberaţi o dată de instanţă
Brăila: Arestaţi de trei ori, eliberaţi o dată de instanţă

Cămătarii Titi şi Ionel Sgîrcitu, căutaţi de toate structurile statului Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare în lipsă, fraţii Sgîrcitu fiind daţi în consemn la frontieră

Fraţii Titi şi Ionel Sgîrcitu, nominalizaţi drept cei mai mari cămătari ai Brăilei, au dispărut, ieri, chiar de sub nasul oamenilor legii, înainte ca judecătorii să emită pe numele lor mandate de arestare preventivă.

Trimişi în judecată pentru şantaj şi ultraj contra bunelor moravuri - pe motiv că ar fi ameninţat şi luat camătă de la patru brăileni -, fraţii cămătari fuseseră puşi în libertate pe parcursul derulării anchetei.

Parchetul a solicitat arestarea lor încă din data de 24 august. Ieri, la 14.30, în momentul emiterii mandatelor, cămătarii erau dispăruţi fără urmă. Comisarul Marcel Drăgan, şef Serviciu Investigaţii Criminale în cadrul IPJ Brăila, ne-a precizat că suspecţii au fost daţi în consemn la frontieră şi în urmărire la nivel naţional.

 “Pentru prinderea lor, vor fi implicate toate structurile statului”, a spus Drăgan. Fraţii Sgîrcitu fuseseră văzuţi la tribunal până la ora 12.30.

Titi şi Ionel Sgîrcitu, de 34 respectiv 39 de ani, sunt acuzaţi că l-au atacat pe stradă şi l-au lovit pe Ciprian Geangu, pe motiv că le-ar fi datorat bani, victima având nevoie de 19 zile de îngrijiri medicale. Geancu, împreună cu alţi trei brăileni - Aura (Golea) Udrea, Gabriela Rusu şi Rozina Gheorghe solicită 210.000 de euro despăgubiri. Ei îi acuză pe fraţii Sgîrcitu  că le-au cerut dobânzi împovărătoare la  împrumuturi perfectate în valută.

“Urmare a faptului că, pe parcursul anchetei, în dosarul Sgîrcitu au fost descoperite fapte şi împrejurări noi, Parchetul a solicitat revocarea liberării sub control judiciar, respective înlocuirea obligării de a nu părăsi localitatea, cu arestarea preventivă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Marinela Coşniţă.

Concret, fraţii Sgîrcitu, deşi le era interzis, au luat legătura cu martorii şi cu părţile vătămate şi au încercat să-i influenţeze, ca să le zădărnicească anchetatorilor munca.

Pe 10 septembrie, instanţa a luat în discuţie cererea de arestare preventivă dar, din pricina unui act medical considerat fals, emis de dr. Dorina Tite, procesul a fost amânat, pentru că inculpaţii nu aveau apărător. Între timp, fraţii Sgîrcitu şi-au angajat avocat din Galaţi.  

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite