Angajaţii Laminorul sunt pregătiţi să iasă în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin scandal între conducerea Laminorul şi Sindicatul Metal 94, salariaţii au ajuns la limită şi ameninţă cu grevă generală, iar inspectorii ITM sunt în control la societate.

După ce luna trecută Sindicatul Metal 94 a adus acuzaţii la adresa conducerii societăţii Laminorul cum că aceasta ar încălca prevederile Contractului Colectiv de Muncă, zilele acestea, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila se află în control la Laminorul.

Verificările au început săptămâna trecută şi urmează a se încheia mâine. Liderul Sindicatului Metal 94, Constantin Iarca, a declarat că în funcţie de rezultalele controlului va decide dacă va continua sau nu lupta cu conducerea.

Sesizări către Guvern

Liderul sindical este hotărât să meargă până la grevă generală dacă lucrurile nu se vor rezolva în favoarea angajaţilor societăţii.

„Să vedem cu ce rezultate vin cei de la ITM. Dacă lucrurile nu se rezolvă, vom continua lupta în instanţă, apoi vom trece la ieşiri în stradă, pichetări ale Prefecturii. Vom declanşa conflictul de muncă şi, în ultimă instanţă, vom merge până la grevă generală", a precizat Constantin Iarca.

El a mai spus că va face din nou o sesizare la AVAS dar şi la Guvern, însă a recunoscut că nu-şi pune prea multe speranţe într-un răspuns favorabil din partea AVAS.

„AVAS ţine partea patronatului. Noi am mai făcut o sesizare la ei şi am primit un răspuns după şapte luni, ceea ce nu e corect", a precizat Iarca.

Pe lângă faptul că nu ar respecta prevederile din Contractul Colectiv de Muncă, cei de la Metal 94 spun că managerii fac şi de încercări de intimidare a liderilor de sindicat adică trecerea lor în concediu fără plată pentru zilele în care prestează activitate sindicală.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite