Anchetă de proporţii în cazul morţii misterioase a unui marinar brăilean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barjele erau amplasate în Oltina-Constanţa.
Barjele erau amplasate în Oltina-Constanţa.

Marian Dumitraşcu, 40 de ani, din Brăila, marinar pe o navă Romnav, şi-a găsit sfârşitul în urma unui accident de muncă pe o barjă, aflată în zona localităţii Oltina. Accidentul de muncă a avut loc, la km. 331 al Dunării, pe un convoi format din șase barje goale, împinse de remorcherul "Cargo 6 " , care circula dinspre Cernavodă spre Călărași.

Marinarul Marian Dumitrașcu trebuia să intre împreună cu alţi trei colegi în magazia uneia dintre barje pentru a scoate apa care se infiltrase în navă.
Marian Dumitrașcu, primul care a intrat, a leșinat s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de la o înălţime de trei metri și s-a lovit la tâmplă. Unul dintre colegi a vrut să-l ajute dar a leşinat la rândul său. Cei doi au fost scoşi de un al treilea marinar care la rândul său s-ar fi intoxicat cu gazele din cală.
Marian Dumitraşcu, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi resuscitat. Ceilalţi doi marinari au primit asistenţă medicală de urgenţă şi au fost transportaţi la spital.
„Tancul barjei a fost sigilat imediat după accident pentru că există suspiciunea că sunt emanaţii toxice. Specialistul nostru a plecat la faţa locului împreună cu un procuror constănţean şi unul din Galaţi, pentru anchetă. A fost contactată Direcţia de Sănătate Publică Constanţa care va trimite la Oltina un laborator mobil, care să măsoare gradul de toxicitate a emanaţiilor de gaz şi de asemnea să stabilească despre ce substanţă e vorba. Trebuie să vedem ce tip de marfă s-a transportat acolo, ce vopsea s-a folosit pentru tanc. La acest moment nu ne putem pronunţa", a declarat Marian Becheanu, directorul adjunct al ITM Constanţa.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite