Anchetă: Un student brăilean a ţepuit mai mulți străini cu 20.000 de dolari/Vezi aici care a fost metoda aleasă de acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 26 de ani cerea bani, pe site-uri, dându-se grav bolnav. Ridica banii prezentând un act furat. Alex Ciprian Dimofte s-a folosit de datele unui alt brăilean pentru a scoate mii de dolari de la filiala din Galaţi a Băncii Trasilvania.

Un student de la Ingineria din Brăila a găsit o metodă ingenioasă de a face bani, înşelând zeci de occidentali, încă din 2006. Acum, el a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Reporterii Adevărul de Seară nu l-au găsit la adresa indicată în actul întocmit de procurori, ba chiar, există informaţii că acesta n-ar fi locuit niciodată pe strada Dorului din Brăila, aşa cum se arată în cartea sa de identitate.

Medic DSV fals, în faţa instanţei de judecată

Fapte grave

Sub pretextul că el sau membri ai familiei sale suferă de boli dintre cele mai grave, Alex Ciprian Dimofte formula anunţuri pe diverse site-uri şi cerea donaţii unor cetăţeni străini. Metoda a dat roade.

A reuşit să strângă 20.000 de dolari, iar pentru a-şi şterge urmele, acesta s-a folosit de datele ale unui alt brăilean, Tudorel Leonard Nedelcu, care îşi pierduse buletinul.

image

Dimofte şi-a pus poza pe cartea de identitate a lui Nedelcu, folosindu-se de un computer. 40 de persoane din ţări europene i-au alimentat contul studentului brăilean, trimiţându-i între 400 şi 3.000 de dolari, pe care acesta îi încasa prin Western Union din cadrul Băncii Trasilvania din Galaţi.

Ajutorul de la Stat sau „afacerea” cu sărăcia, în colimatorul autorităţilor

Ţeapa a ieşit la iveală după ce Western Union a organizat un concurs, la care Alex Dimofte a fost înscris automat. Poliţiştii l-au prins pe Alex Dimofte chiar în sediul băncii, când încerca să scoată 1.500 de dolari.

"Am apreciat că măsura arestării preventive nu se impune şi am dispus trimiterea în judecată a studentului în stare de libertate", ne-a declarat Ionel Gâlcă, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

image

Alex Dimofte este acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals privind identitatea.

Dosarul „Gazeta”: „Mogulul” Ardealului poate merge în vacanţă în străinătate

Anchetat în locul escrocului

Cel mai mult de suferit a avut adevăratul posesor al cărţii de identitate, Tudorel Leonard Nedelcu, care a fost anchetat în mai multe rânduri de poliţişti.

"A fost chemat pentru că ar fi ridicat sume mari de bani din Galaţi. În cele din urmă, poliţiştii au stabilit că persoana care folosise buletinul era un anume Alex Ciprian Dimofte, un ţepuitor care fugea de cămătarii din Tecuci. Băiatul meu a fost chemat de câteva ori la poliţie, până ce oamenii legii s-au edificat ce şi cum", ne-a declarat mama acestuia, Georgeta Nedelcu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite