Anchetă: Doi bebeluşi au murit în condiţii suspecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au găsit un făt de circa şase luni, îngropat în Pădurea Lacu Sărat. Un alt făt a fost născut mort, de către o femeie din Gropeni, bănuită a avea probleme psihice. În ambele cazuri, cercetările continuă.

Un bărbat din comuna Chiscani şi-a reclamat concubina la Poliţie. Vasilica Boală, de 33 de ani, era acuzată că, în urmă cu două luni, ar fi născut un prunc, pe care apoi l-a îngropat în Pădurea Lacu Sărat.

Poliţiştii au descins la locul indicat şi au făsit cadavrul micuţului, pe care l-au transportat la Morga, în vederea efectuării necropsiei.

Dr. Aurelian Savu, medic legist, ne-a declarat: „Într-adevăr, s-a găsit un cadavru, aflat în stare avansată de putrefacţie. Ca să se poată emite concluzii, însă, trebuie să se efectueze nu una, ci trei expertize. Pe de o parte, trebuie dovedit, pe bază de ADN, că e copilul femeii, lucru destul de dificil. Apoi trebuie să se stabilească dacă a fost gravidă şi dacă a făcut avort".

Ieri, o altă reclamaţie i-a pus pe jar pe anchetatori. Mihaela Lungu, de 27 de ani, din comuna Gropeni, bănuită a avea probleme psihice, a născut un făt mort, care a fost depus la Laboratorul de Anatomie Patologică de la Spitalul Judeţean.

„În acest caz, este vorba despre un bebeluş care a murit în uter, fiind născut mort. Femeia nu este oligofrenă, altfel ar fi fost vorba de un viol. Copilul era mort la naştere, nu poate fi vorba de pruncucidere", a precizat dr. Aurelian Savu. Medicul legist a mai spus că, cel puţin în al doilea caz, nu poate fi vorba de o faptă penală.

Surse din cadrul IPJ ne-au confirmat faptul că Mihaela Lungu a fost internată la Spitalul „Sf. Pantelimon", pentru investigaţii. În ambele cazuri, cercetările continuă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite