Anchetă: „Piraţi" în parcarea gării din Brăila/ Vezi aici calvarul şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii care ajung la gară sunt forţaţi să parcheze chiar pe carosabil
Şoferii care ajung la gară sunt forţaţi să parcheze chiar pe carosabil

Deşi există spaţii pentru aceia care doresc să parcheze în zona staţiei CFR, la orele de vârf, taximetriştii fac legea în zonă. Administraţia locală a amenajat şi în zona gării parcări cu şi fără plată, însă de acestea nu se apropie niciun şofer, fiindcă aici sunt parcate taximetre şi microbuze.

Autobuzele ocupă spaţiul cel mai apropiat de lângă trotuar, microbuzele tip maxi-taxi se postează imediat după acestea, iar pe următoarea bandă îşi fac veacul taximetrele.

Şoferilor care ajung în zonă pentru a-şi lua o rudă de la gară, nu le rămâne decât să parcheze neregulamentar, cu riscul de a fi sancţionaţi de Poliţie.

„A trebuit să-mi aduc fiica la gară, la Rapidul de Bucureşti şi au sărit taximetriştii la mine, că nu am voie acolo. Eu am oprit doar câteva secunde, cât să dau bagajele jos din portbagaj şi un maxi-taxi a venit să mă blocheze. Era să ne şi lovim, din cauza şoferului acestuia, care în plus m-a şi înjurat ca un birjar, pardon, şofer de mâna a şaptea!", ne-a declarat Ionuţ Rădună, 45 de ani, din Brăila.

Parcare subterană?

Problema este cunoscută, însă autorităţile speră să rezolve neînţelegerile. „Există un proiect mai vechi, cu finanţare europeană, care prevede realizarea unei mari parcări subterane în zonă. Dar până la realizarea acestui proiect, care va asigura un circuit civilizat către şi dinspre staţia CFR, pot spune că puţină înţelegere ar trebui să fie din partea tuturor", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Parcare ad-hoc „la arteziană"

„Nu sunt de acord nici cu brăilenii care blochează taxiurile, dar nici cu aroganţa unora dintre şoferii de taxi sau maxi-taxi", a adăugat Simionescu. O soluţie de avarie există.

„Până la realizarea proiectului, se poate parca în toată zona din jurul artezienei de la gară. Când va fi realizat proiectul, va exista un sistem de taxare diferit pentru cei care folosesc parcarea timp îndelungat şi pentru cei care poposesc acolo doar pentru a conduce sau a prelua pe cineva de la tren", a specificat Dan Apostol, directorul DAGL.

Parcare cu plată, ca la aeroport

Parcarea subterană va fi realizată sub platoul care acum adăposteşte fântâna arteziană şi căile de acces din zona Gării. Se intenţionează introducerea unui sistem cu cartelă magnetică, aşa cum e la aeroporturi, pentru cei care vor parca acolo, plata fiind făcută exact pentru timpul cât s-a staţionat.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite