Anchetă:Spitalul TBC este disputat în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Religios al Bisericii Catolice a solicitat imobilul din strada Campiniu, nr. 21 Lupta se duce de câţiva ani, iar autorităţile speră într-o minune, fiindcă au investit în clădire şi chiar se derulează un proiect pentru dotarea ambulatoriului unităţii.

Monument istoric, spitalul de pneumoftiziologie este în situaţia de a fi revendicat de către Institutul Religios al Bisericii Catolice, iar autorităţile s-au văzut nevoite să lupte în istanţă pentru ca medicii şi pacienţii să nu fie înghesuiţi într-o altă unitate medicală.

Aici, în ultimii ani, autorităţile au făcut investiţii.

În ciuda eforturilor, nici până acum situaţia imobilului nu a fost clarificată.

Nicu Filoti, secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Brăila spune că s-a făcut o constestaţie la decizia emisă de Comisia de Specialitate a Retrocedării Bunurilor Institutului Religios - Biserica Romano-Catolică.

"Noi am depus contestaţie la Curtea de Apel Galaţi şi ne-a fost admisă. O să vedem dacă vor face recurs. Deocamdată imobilul îşi păstrează destinaţia de spital", a explicat Nicu Filotti, secretarul CJ Brăila.

Activitate până la noi ordine

Situaţia incertă este recunoscută şi de conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie.

"Ştiu că la nivelul CJ există o preocupare serioasă pentru a clarifica situaţia acestui imobil. Noi încercăm cu banii pe care-i avem să facem lucrurile să funcţioneze cât mai bine", spune Ştefan Sînpetru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila.

În plus, acesta a dezvăluit faptul că în perioada următoare va încerca să obţină finanţări pe proiecte europene.

"CJ a obţinut un proiect de modernizare şi dotare cu aparatură ultraperformantă a ambulatoriului de specialitate din cadrul spitalului. Vrem şi noi să reuşim să ne asigurăm finanţări, altele decât cele din contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate", a mai spus Ştefan Sînpetru.

Reprezentanţii institutului religios nu au putut fi contactaţi, aceştia neavând un sediu în Brăila.

Spital TBC în afara oraşului

Şeful CJ, Gheorghe Bunea Stancu a avansat la un moment dat ideea de a cumpăra clădirea din strada Campiniu nr. 21 în care funcţionează acest spital, dar şi o alta, pentru a face un spital TBC în afara oraşului, undeva în zona Şoselei Baldovineşti, considerând că astfel bolnavii ar avea un confort sporit.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite