Brăila: Ca pe vremea lui Ceauşescu, an şcolar cu ghiozdanul moştenit de la fraţii mai mari sau de la magazinele “38”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Librăriile nu mai sunt luate cu asalt de părinţi, ca altădată. Cei mai mulţi dintre aceştia se limitează la strictul necesar. Ghiozdanul complet din acest an costă cam 400 de lei.

Chiar dacă aleg produsele cele mai ieftine, părinţii tot trebuie să scoată din bugetul familiei câteva sute de lei. Copiii care au fraţi mai mari au şansa să moştenească un ghiozdan, un penar...

Pentru fetiţe, la modă sunt acum rechizitele cu Hannah Montana, iar pentru băieţi cele cu Spiderman. Cu toate acestea, părinţii preferă să cumpere ceea ce le permite bugetul: caiete mai puţin colorate şi mai ieftine de la magazinele gen „38".

Preţul caietelor de 48 de file porneşte de la 0,50 de lei şi poate ajunge la 0,90 de bani. Un caiet A4 de 48 de file poate să ajungă la 6 lei bucata. De asemenea, din ghiozdanele bobocilor ale căror preţuri variază între 6,99 lei şi 190 lei, nu trebuie să lipsească penarele care au preţuri cuprinse între 5 lei şi 10 lei.

image

La 25 - 35 lei, se găsesc şi penare care conţin deja creioane, radieră, ascuţitoare şi alte ustensile de care are nevoie un copil.
O uniformă clasică, pentru fete, costă şi 90 lei, iar pentru băieţi poate ajunge şi la 75 de lei. Cele făcute la roitor sunt mai scumpe.

„M-a costat un trening 50 de lei. Nici nu ştiu ce să cumpăr mai întâi. Le facem după posibilităţi, mai folosim ce am cumpărat anul trecut. Caiete cumpărăm pe parcurs, după cum se termină", ne-a precizat Mariana Păvălache, casnică.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite