Amenzi record: un milion de lei pentru muncă la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au umflat buzunarele statului, patronii nu mai folosesc forţă de muncă la negru. De la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii s-au înteţit controalele efectuate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Pentru reducerea incidenţei muncii nedeclarate, ITM Brăila a iniţiat în primele şase luni ale anului 2011 acţiuni de verificare a agenţilor economici care desfăşoară activităţi pe teritoriul municipiului şi judeţului, în domeniile comerţ, prestări servicii, pază, confecţii textile, construcţii, asigurări, recuperare deşeuri, industrie alimentară, fabricare mobilă.

Începând cu luna mai, acţiunile de verificare ale ITM se desfăşoară în conformitate cu Planul comun de acţiune privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate, în colaboarare cu Poliţia, Jandarmeria şi Garda Financiară.

Rezultatele nu au întârziat să apară. În primele şase luni ale acestui an au fost controlaţi 1.308 angajatori şi s-au descoperit 139 de persoane care munceau la negru.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite