Alimentație sănătoasă și activitate fizică pentru copiii și adolescenții brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a fost gazda unei mese rotunde intitulată „Parteneri pentru sănătate: cum să investim în păstrarea sănătății populației județului nostru" prilejuită de proiectul „Creșterea accesului la servicii de prevenție primară pentru copiii și adolescenții din România. Alimentația sănătoasă și activitatea fizică în rândul copiilor și adolescenților din România".

În această dimineață, la sediul DSP Brăila s-au întâlnit medici de familie, reprezentanții DSP, reprezentanții autorităților locale și facilitatorul regional al proiectului pentru discuții.

Proiectul „Creșterea accesului la servicii de prevenție primară pentru copiii și adolescenții din România. Alimentația sănătoasă și activitatea fizică în rândul copiilor și adolescenților din România" se desfășoară în toată țară și este structurat pe patru componente.

Geta Tănasă, facilitator regional al proiectului spune că scopul acestuia este atragerea cât mai multor specialiști astfel încât să se realizeze o carte albă a nutriției și mișcării care să vină în sprijinul copiilor și adolescenților cu probleme de greutate.

„Proiectul este finanțat de Guvernul Norvegiei și se desfășoară la nivel național în perioada 1 septembrie 2009 - 30 aprilie 2011. Acest proiect include o componentă de dezvoltare instituțională prin facilitarea de parteneriate interinstituționale, dezvoltarea de planuri de acțiune la nivel județean/local în vederea promovării adoptării de comportamente sănătoase la copii și adolescenți", a precizat Geta Tănasă care a adăugat că speră ca până la sfârșitul lunii iulie să se semneze contractele de parteneriate cu autoritățile locale implicate în proiect.

În plus, aceata a dezvăluit faptul că s-a reușit economisirea din proiect a sumei de aproximativ 7.000 de euro, bani ce vor fi orientați către fiecare județ în „proiecte mici", reprezentând achiziții de echipamente pentru școli și nu numai.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite