Alarmant: 127 şomeri brăileni pe un singur loc de muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficial, Brăila are 11.089 de şomeri, majoritatea cu un nivel de pregătire redus. Neoficial, numărul acestora este cu mult mai mare, cel puţin aşa susţin autorităţile.

Rata şomajului a explodat la Brăila. La sfârşitul lunii iulie, aceasta a fost de 8 %, mai mare decât cea înregistrată la nivel naţional, respectiv 7,43 %. Ultimele cifre arată că avem 11.089 şomeri.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila a cuprins până acum, în diverse activităţi, 8.507 persoane, dintre acestea 4.600 şi-au găsit de muncă, majoritatea având un nivel de pregătire redus.

„Ponderea cea mai ridicată, 32,2 %, este deţinută de persoanele ocupate cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani. 72,9 % dintre persoanele ocupate au nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional, Şcoală de Arte şi Meserii", spune Simona Cîrligea, directorul AJOFM.

Peste 75 % dintre şomerii actuali au studii cel mult profesionale.

Bursă pentru absolvenţi

Şi cum în această săptămână AJOFM are doar 87 de locuri de muncă vacante, lupta este aprigă pentru cei care mai au foarte puţin până la finalizarea termenului legal de acordare a indemnizaţiei de şomaj sau chiar nu mai primesc acest ajutor. În această săptămână, niciuna dintre slujbe nu se adresează absolvenţilor. Cu toate acestea, conducerea Agenţiei spune că pe 24 septembrie va organiza o bursă a locurilor de muncă pentru aceştia, la care, însă, vor putea participa toţi şomerii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite