Ajutorul de la Stat sau „afacerea” cu sărăcia, în colimatorul autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăilenii care nu au dorit să stea la coadă pentru a primi banii pe lemne lunar au intrat în atenţia autorităţilor. Primarul Aurel Simionescu promite că va verifica la sânge dosarele asistaţilor pentru ca doar aceia care au nevoie cu adevărat să beneficieze de ajutor.

Săracii Brăilei fac afaceri cu produsele care li se cuvin. Nu toţi beneficiarii fac troc cu zahărul, făina, laptele praf sau lemnele pe care le primesc atunci când întrunesc condiţiile legii, dar sunt cazuri în care oamenii şi-au vândut drepturile pentru o "duşcă".


Autorităţile au avut câteva sesizări în acest sens şi au decis să fie mai atenţi pe viitor cu cei care vor intra în posesia acestor produse.


„Va trebui să discutăm în perioada următoare pentru ca ajutoarele acestea să ajungă la cine are nevoie de ele. Vom împărţi mai bine aceste produse pentru ca aceia care sunt pe liste să nu se ducă, după ce le ridică, la colţ de stradă să le vândă pe ţuică sau altceva", a spus primarul Aurel Simionescu.

Banii, după trecerea sezonului


Edilul şef este extrem de nemulţumit şi de modul în care se distribuie ajutoarele pentru lemne, mai ales că banii se dau eşalonat. În plus, acesta nu este de acord nici cu aceia care se duc la sfârşitul sezonului să ridice toată suma.


„Oamenii îşi cumpără lemne o dată sau de două ori vara sau toamna, nu în fiecare lună cu sacoşa. Au fost cazuri în care oamenii s-au dus să ridice toată suma în mai că aşa au auzit ei că este mai bine. Este clar că acele persoane nu au cumpărat lemne din banii aceia şi poate nu au nevoie de ei", mai spune primarul care a propus chiar ca ajutorul pentru lemne să fie distribuit într-o singură tranşă, la începutul sezonului rece.


Nemulţumiţi au fost şi oamenii care au mers la Direcţia de Asistenţă Socială pentru a ridica banii pe lemne în mai şi au stat la coadă. „După ce că sunt amărât mă şi umilesc pe la uşile lor pentru un pumn de bani care abia mi-au ajuns în iarna asta grea", spune Vasile Ibranciuc, 67 ani.


Un judeţ de asistaţi social


„La încălzirea cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri au fost 38.316- număr mediu lunar de beneficiari, iar suma totală plătită pentru aceste persoane de la începutul anului şi până acum a fost de 7.472.256 lei", a precizat Luminiţa Latu, director coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite