Brăila:Adio Târg Naţional de Agricultură la Brăila!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Adio Târg Naţional de Agricultură la Brăila!
Brăila:Adio Târg Naţional de Agricultură la Brăila!

Una dintre manifestările de maximă importanţă pentru firmele cu nume grele din Agricultură, Târgul Naţional, care se desfăşura de 18 ani încoace la Brăila, nu se mai organizează în

Una dintre manifestările de maximă importanţă pentru firmele cu nume grele din Agricultură, Târgul Naţional, care se desfăşura de 18 ani încoace la Brăila, nu se mai organizează în perioada 8-11 octombrie, aşa cum se anunţase pe site-ul Camerei Judeţene de Comerţ şi Industrie. Criza economică a îngenunchiat şi această tradiţie.

Dacă în alţi ani, în aceste trei zile, Brăila era capitala Agriculturii româneşti, unde, în parcarea „Selgros” sau în faţa sălii polivalente, veneau să expună utilaje şi produse din domeniu, 40-50 de firme dintre cele mai renumite- de genul „John Deer”, „Pioneer”, „Mecanica Ceahlău”, „Alcedo”- în 2009, nici 10 dintre aceste reprezentanţe n-au catadicsit să-şi anunţe prezenţa. 

Directorul Camerei de Comerţ şi Industrie din Brăila, Ion Chiriacescu, care se ocupa până acum de organizarea acestui eveniment, spune că acesta este rezultatul „climatului de depresie economică. Iată că această criză afectează şi târgul. Firmele nu vor să vină să cheltuiască bani. Încercăm să reprogramăm acest târg pentru luna viitoare”.

Mai mult, spune Chiriacescu: „Pioneer şi John Deer nici măcar nu au răspuns solicitărilor noastre, nici vizitatori şi, implicit, cumpărători nu s-au anunţat. Mi se pare o chestiune firească în acest context al depresiei economice”.

De regulă, desfăşurarea târgului costa undeva între 60.000 şi 100.000 de lei, sumă suportată de către firmele participante şi organizator.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite