Afaceri: Pentru service-urile auto, iarna aduce profit uriaş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile prevederi legale referitoare la anvelopele de iarnă îi fac pe comercianţii de anvelope second hand să jubileze. Până acum doar tinichigii din atelierele de reparaţii se bucurau de gheaţa şi zăpada de pe drumurile de iarnă. De anul acesta şi comerţul cu anvelope va aduce noi profituri.

Obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă de la 1 noiembrie îi face să jubileze doar pe cei care vând cauciucuri reşapate. Multor şoferi nu le convină noua regulă, plângându-se că vor fi nevoiţi să scoată alţi bani din buzunarele şi aşa găurite de măsurile de austeritate din ultima vreme, Totodată, proprietarii de service-uri auto şi cei care comercializează anvelope noi, nu se aşteaptă la o creştere a volumului de vânzări.


"Pentru trei luni de iarnă vor fi foarte puţini cei care vor da banii pe cauciucuri noi, care sunt destul de scumpe la dimensiunile mai mari, mai ales că cei care îşi permit deja, au aşa ceva. Estimăm că în principal cauciucurile second hand vor fi cele mai vândute. În acest fel maşinile sunt echipate conform legii, dar trebuie ştiut că efectul scontat este mai redus decât dacă s-ar trece la echiparea cu anvelope noi", ne-a declarat Sorin Neagu, de la un magazin specializat.


Locul unde se simte cel mai bine iarna, şi la buzunare şi nivel de activitate, este în atelierul de tinichigerie. Poleiul, cumulat cu aderenţa scăzută a celor care au au cauciuri adecvate anotimpului, duce la numeroase coliziuni între vehicule. Unele mai uşoare sunt rezolvate pe loc cu puţin chit şi vopsea, altele însă necesită lucrări care costă lejer peste 5.000 lei.


"Din punctul nostru de vedere, iarna este cel mai productiv anotimp, deşi în această perioadă sunt rezolvate multe tamponări uşoare, semn că ele sunt produse la viteze de deplasare mici. Nu cred că introducerea obligatitivăţii folosirii cauciucurilor de iarnă va duce la o reducere a numărului de intervenţii în ateliere pentru că aproape trei sferturi din autoturismele care ne-au călcat pragul în această iarnă au fost echipate cu cauciuri de sezon. Cine circulă iarna, deja şi-au luat", ne-a declarat Aurel Butoianu, propietarul unui atelier de tinichigerie.


Şoferii de taximetre, cei care sunt în trafic permanent zi şi noapte, atât iarna cât şi vara, spun că măsura nu are nicio legătură cu realitatea de pe străzi. "Dacă s-ar interveni pe străzi imediat ce încep ninsorile, cu mai multe uitilaje, atunci drumurile ar avea o aderenţa acceptabilă", ne-a declarat Marin Adetu, taximetrist cu vechime de 36 ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite