Adaptare: Gospodarul îşi face iarna car şi vara, tanchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din acest an, şoferii care tranzitează iarna comuna Mircea Vodă pe DN 2 B nu se vor mai teme de troienele de zăpadă. Gospodarii comunei Mircea Vodă au pus în practică învăţătura biblică „Să facem din săbii brăzdare de plug" şi au dotat comuna cu două şenilate de care armata nu mai are nevoie.

„Am adus aceste două tractoare de artilerie acum două săptămâni pe trailer, de la Roman. Imediat ce le-am dat jos, le-am şi pornit, avem doi mecanici conductori foarte pricepuţi care le-au luat în primire, cum se cuvine", ne-a declarat viceprimarul Ion Ionescu

Unul la zăpadă, altul la incendiu

„Am primit aceste două tractoare cu titlu gratuit de la Ministerul Apărării Naţionale. Noi nu am achitat decât costul transportului. Practic, am luat exemplul celor din Făurei, care au aşa ceva şi în iarna care a trecut au reuşit să degajeze eficient drumurile înzăpezite, astfel ca maşinile de salvare sau utilităţi să ajungă la timp acolo unde era nevoie de ele", ne-a declarat primarul comunei Mircea Vodă, Alexandru Moşescu.

„Unul îl vom dota cu o lamă pentru zăpadă, iar pe al doilea vom încerca să-l echipăm cu un bazin de apă ca să-l putem folosi la formaţia voluntară pentru Situaţii de Urgenţă, în caz de incendiu, în locurile greu accesibile", a conchis primarul comunei.

Cele două TAR (Tractor de Artilerie Românesc) model 1976 fac parte din categoria de utilaje la care s-a renunţat după integrarea în NATO. Ele nu au putut fi încă casate deoarece nu au norma de utilizare expirată, aşa că au fost date cu titlu gratuit către autorităţile statului. Şenilatele au câte un motor de 130 CP, pot atinge viteza de 42 km/h şi pot ataca orice fel de teren.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite