Acţiune pe arterele principale din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efective din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier, Biroului Ordine Publică au organizat şi desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului, pentru combaterea încălcărilor normelor rutiere privind traversările neregulamentare ale pietonilor, ocazie cu care au fost aplicate, în total, 122 sancţiuni contravenţionale, dintre care 88 pietonilor care au fost depistaţi în timp ce traversau strada neregulamentar şi restul de 34 au fost aplica

Valoarea sancţiunilor este de 14.390 de lei. De asemenea, pe timpul acţiunii, poliţiştii au constatat o infracţiune pentru care au întocmit dosar penal
Exemplu : La orele 14.30, a fost depistat în trafic R.D. (39 de ani), din comuna Mogoşoaia, judeţul Ilfov, în timp ce conducea, pe Calea Călăraşilor, un ansamblu de vehicule format din autoturism trăgător şi peridoc,
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere corespunzător categoriei ansamblului de vehicule pe care îl conducea.
Masa totală maximă autorizată a respectivelor vehicule este de 3.730 kg, iar cel în cauză este posesor al permisului de conducere pentru categoria de autovehicul "B"-a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, şi i s-a întocmit dosar penal, conform Art. 86, alin. 2, din OUG 195/2002 (republicată).

La scurt timp, poliţiştii l-au depistat în trafic

În seara zilei de 30 mai a.c., în jurul orelor 20.20, o patrulă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului şi lucrători de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean a fost dirijată să se deplaseze pe strada Pieţei, unde s-a sesizat, prin apel de urgenţă 112, faptul că un autoturism cu număr străin a lovit un alt autoturism şi a continuat deplasarea.
La scurt timp, poliţiştii au oprit maşina în cauză, pe strada G-ral Gheorghe Avramescu, şi au stabilit că şoferul se numeşte G.V. (44 de ani), din municipiu.
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1.02 mg/l, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice şi stabilirii gradului de alcoolemie, însă a refuzat să se supună măsurii.
Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru refuzul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite