Accidentele de muncă s-au împuţinat odată cu angajaţii/Află de aici care erau firmele unde se înregistrau cele mai multe probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, utilaje performante şi utilizarea echipamentelor de protecţie sunt şi ele câteva dintre cauzele reducerii numărului accidentelor de muncă.

Cauza principală o constituie însă reducerile de personal din ultima perioadă, care au dus la închiderea multor secţii şi la restrângerea suprafeţelor de lucru.

„În ultimii şapte ani nu am mai avut multe accidente de muncă. Reducerea acestor evenimente neplăcute se datorează vechimii şi profesionalismului angajaţilor din Promex. Sunt oameni care lucrează aici de foarte mulţi ani. Pe de altă parte oamenii au spaţiu lejer, mai ales că am rămas vreo 700 de angajaţi", spune Staicu Rădulescu, liderul de sindicat al celor de la fosta uzină „Progresu".

Statistici îmbucurătoare

Tendinţa de reducerea a numărului celor care sunt implicaţi în accidente la locul de muncă este confirmată şi de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).

„În perioada 2005 - 2009 se poate observa o reducere a acestor evenimente. Vârful accidentelor de muncă a fost în 2006, dar de atunci şi până acum ele s-au împuţinat. Anul trecut au fost înregistrate 50, iar în primul trimescu al acestui an am avut nouă", a punctat Alexandru Munteanu, directorul coordonator adjunct al ITM pe probleme de securitate şi sănătate în muncă.

Cu toate acestea, cei de la Compartimentul Accidente de Muncă şi Boli Profesionale din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) spun că în ultimii ani cele mai multe dintre accidentele produse au fost de traseu.

„Majoritatea sunt accidente de circulaţie şi sunt tot mai multe din datele pe care le deţinem", a punctat Valentin Pârlitu din cadrul CJP Brăila.

Angajatori care au înregistrat un număr mare de accidente de muncă în perioada 2005 - 2009:

1. Aker - fostul Şantier Naval

2. Celhart Donaris

3. Promex

4. Arteferro

5. Laminorul

6. Marex

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite