Un accident rutier provocat de o căruţă a perturbat traficul pe drumul naţional Brăila-Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autoturism Dacia Sandero a fost avariat în proporţie de 60% în urma impactului cu un vehicul de mare tonaj.Accidentul s-a produs pe DN2B Brăila-Buzău, în zona pădurii de la Stejarul. Un autotren de mare tonaj, condus de Vasile Ciornoleţ de 56 de ani aflat în trafic pe direcţia Brăila-Lacu Sărat, a încercat să depăşească o căruţă plină cu lemne care circula pe acelaşi drum, deşi accesul unor astfel de vehicule este strict

Deoarece şoferul autotrenului a sesizat că erau de fapt trei căruţe care abia se târau, una în spatele celeilalte iar din faţă veneau alte vehicule, şi nu putea executa depăşirea în siguranţă, a frânat puternic claxonându-i pe cei din căruţe.

„Aceştia mi-au arătat degetul mijlociu îndrepta în sus şi au început să mă înjure. Aproape imedai am simţi o izbitură puternică în spatele maşinii. Căruţaşii şi-au dat seama că din cauza lor s-a întâmplat ceva şi au dat bice cailor", ne-a declarat Vasile Ciornoleţ.

image

Cătălin Beliciu, de 24 de ani , aflat la volanul unui autoturism Dacia Sandero nu a putut frâna la timp.

După cum a declarat în timp ce era preluat de maşina de ambulanţă, nu a sesizat că autotrenul s-a oprit complet, în mijlocul drumului cu atât mai mult cu cât aşa ceva nu este nici măcar permis de legislaţie.

image

Poliţiştii au venit la faţa locului şi vor stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs acest eveniment rutier

Pe toate drumurile naţionale, europene sau pe arterele din municipiu, în lipsa unui număr suficient de poliţişti care să-i elimine din trafic şi a unui cadru legislativ coerent, continuă să circule un mare număr de atelaje care pun în permanenţă în pericol securitatea celor care au dreptul de a circula pe drumurile publice.

Căruţaşii, care nu plătesc nici Rovignetă, nici RCA, profită de lacunele legistlative pentru a circula pe aceste drumuri unde accesul lor este strict interzis.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite