A început Recensământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participarea la Recensământ este obligatorie
Participarea la Recensământ este obligatorie

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început astăzi în toată ţara. Brăilenii vor fi vizitaţi în următoarele zile de recenzorii care le vor cere să răspundă la un set de întrebări.

Cetăţenii trebuie să ceară recenzorului să se legitimize înainte de a-l invita în casă şi a răspunde la întrebări. Recenzorul nu are voie să vă ceară niciun fel de documente justificative, în afara actelor de identitate. Recenzorii sunt instruiţi să vă ofere toate informaţiile şi explicaţiile pe care le cereţi, dar nu au voie să vă influenţeze răspunsul. El va completa chestionarele, pe baza răspunsurilor pe care le veţi da, iar la final trebuie să verificaţi dacă ce a scris el corespunde cu ce a spus. Dacă este în regulă, trebuie să semnaţi de conformitate.


Există un set de întrebări la care veţi răspunde numai dacă doriţi: este vorba despre datele referitoare la etnie, apartenenţa religioasă, limba maternă şi la eventuale dizabilităţi (ultima secţiune din formularul Persoane). În rest, sunt obligatorii. Dacă refuzaţi explicit să răspundeţi la întrebările obligatorii, puteţi fi amendat cu sume cuprinse între 1.500 şi 4.500 de lei.


În Brăila Recensământul se va desfăşura cu ajutorul a 2.500 de persoane: recenzori, recenzori şefi, responsabili de circumscripţie, recenzori de rezervă şi coordonatori. Vizita recenzorilor va fi anunţată în prealabil printr-un afiş la scara blocului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite