A fost identificat conducătorul bărcii care a omorât un pescar la începutul lui octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barcagiu a fost identificat
Barcagiu a fost identificat

Ancheta privind accidentul de pe 9 octombrie, când un om a murit în urma ciocnirii a două bărci, a intrat în linie dreaptă. A fost identificat conducătorul ambarcaţiunii care a fugit de la faţa locului imediat după impactul ce unuia dintre pescari i-a fost fatal.

Iată filmul evenimentelor: În ziua de 9 octombrie a.c., la orele 7.35, Căpitănia Portului Brăila a sesizat lucrătorilor Postului de Poliţie Transporturi Navale Brăila, din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila, despre faptul că, pe Braţul Vâlciu al fluviului Dunărea au intrat în coliziune două bărci.
Echipa operativă complexă, formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Căpităniei, s-a deplasat la faţa locului, constatând că cele sesizate se confirmă, accidentul fiind produs în jurul orei 5.30, pe malul stâng, între localităţile Gropeni şi satul Ţacău, comuna Măraşu.

A murit în drum spre spital


Una din bărcile avariate era dotată cu rame, iar în aceasta se aflau un bărbat de 22 de ani şi un altul de 56 de ani, ambii din municipiul Brăila. Cealaltă barcă, asa cum rezulta din declaraţiile verbale ale unuia dintre pescari, era o şalupă de mici dimensiuni, de culoare neagră, iar conducătorul acesteia, după producerea coliziunii, a părăsit locul accidentului fără a acorda asistenţă şi salvare.
În urma colinziunii dintre cele două ambarcaţiuni, tânărul de 22 de ani a suferit leziuni la nivelul capului şi al spatelui şi, în timp ce era transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Brăila, în dreptul comunei Tichileşti, a decedat.


Iniţial, cauză cu AN

Iniţial, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă faţă de autori necunoscuţi.
"În ziua de 26.10.2011, în baza cercetărilor şi investigaţiilor în teren efectuate în sistem integrat de poliţişti de la Biroul Judeţean de Transporturi Brăila, de la Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru, Poliţia oraşului Însurăţei, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, lucrători de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, specialişti din cadrul Căpităniei Brăila şi ai Bazei de Reparaţii Navale Brăila, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Brăila, s-a reuşit identificarea autorul faptei", se arată în buletinul de presă al Poliţiei.

Autorul, identificat


Acesta este un tânăr de 24 de ani, din municipiul Brăila, împotriva căruia s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unei bărci fără a poseda brevet sau certificat de capacitate corespunzator şi părăsirea locului accidentului fără a acorda asistenţă şi salvare.
Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi- Secţia Maritimo-Fluvială, a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.


Anchetă complexă

"Cu ocazia conducerii acestuia în teren, şalupa care îi aparţine a fost găsită în curtea imobilului unui localnic din Berteştii de Jos, prieten cu autorul şi proprietarul motorului şalupei. Extinzând cercetările în această cauză, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi, în colaborare cu cei de la Regionala Galaţi, colegi de la Poliţia oraşului Ţăndărei, din cadrul I.P.J. Ialomiţa şi lucrători de la I.J.J. Ialomiţa, în temeiul autorizaţiei de percheziţie, emisă de Tribunalul Galaţi, au efectuat o percheziţie la şi imobilul unui bărbat de 49 de ani, din Ialomiţa, unde existau informaţii că există bunuri care au folosit la săvârşirea de infracţiuni", se mai arată în buletinul de presă al Poliţiei.


Corpuri delicte

În urma percheziţiei domiciliare, au fost găsite, deţinute ilegal, cantitatea de 27,5 kg peşte din speciile morun şi pastrugă, scule de pescuit (2 setci), în lungime totală de 120 de metri liniari, două sabii, cu lame de circa un metru lungime, o armă cu aer comprimat, cu alice de plumb.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal, fiind preluat de Poliţia oraşului Ţăndărei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite