A doua deltă a Dunării a fost deschisă turismului. Balta Mică a Brăilei îşi aşteaptă de astăzi vizitatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punctele de campare amenajate în Balta Mică a Brăilei aşteaptă primii clienţi de anul acesta. Administratorii Parcului Naţional Balta Mică a Brăilei cer vizitatorilor doar să respecte natura. De astăzi, în Balta Brăilei sunt locuri de campare.

VEZI AICI TRASEUL ŞI PREŢURILE!

Mai multe puncte de campare au fost pregătie pe malul Insulei Mici a Brăilei, la cinci kilometric de oraș, pentru amatorii care vor să petreacă weekend-ul la cort, în mijlocul naturii.
Punctele Cravia şi Paţiu sunt deschise şi aşteaptă pe cei care vor să îşi reîncarce bateriile în mediul natural oferit de Balta lui Terente, considerată a doua deltă a României la Dunăre.

VEDEŢI AICI FOTOGRAFII REALIZATE DE CĂTRE UNUL DINTRE CITITORII NOŞTRI, VICTOR


"Tot ceea ce cerem amatorilor de petrecere a timpului liber în zonele aflate sub administrarea noastră este să respecte natura. Să aibă asupra lor un sac de menaj în care să depoziteze gunoiul şi pe cât posibil, la plecare, să lase locul curat, aşa cum l-au găsit", ne-a recomandat directorul Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, ing. Alexandru Eduard Buricea.


Brăilenii nu plătesc


Taxa de intrare în zona Parcului Natural Balta Mică a Brăilei este de patru lei pe zi de persoană. Pentru cei care nu sunt din zonă și doresc să campeze în zona Parcului Natural, taxa este de un euro pe zi de persoană.


„Dacă nu sunt grupuri mari, ci doar 2-6 persoane plata se face la rangerii care patrulează în zonele speciale din Balta Brăilei. Pentru grupuri mai mari solicităm să vină la sediul nostru şi aici obţin absolut toate informaţiile de care au nevoie", ne-a informat directorul Buricea.


Brăilenii sau locuitorii din comunele limitrofe, din Tichilieşti, Tufeşti, Gropeni, Stăncuţa beneficiază de gratuitate.
„Conform OUG 57 cetăţenii din localităţile apropiate sau riverane nu plătesc pentru intrarea în parc. Este un avantaj pentru localnici, stipulat de lege", ne-a confirmat biologul Anca Andrei din cadrul Parcului Natural Balta Mică a Brăilei.


Loc de plajă


Odată cu venirea verii, tot mai mulţi cetăţeni preferă să petreacă câteva zile pe malul Dunării, bucurându-se de liniţşte şi aer curat.
„Deja, sâmbăta trecută au trecut fluviul, cu intenţia de a ajunge la Popasul Cotu Manghelului, şase autoturisme. Locul este într-adevăr foarte frumos, este acolo un mic golfuleţ cu nisip şi apă foarte limpede unde şi copiii se pot juca în siguranţă. Mai mulţi au fost pe malul dinspre Brăila la popasul numit La Plutitoare. Aşteptăm o afluenţă tot mai mare de turişti", ne-a declarat Vasile Penciu, operator bac Gropeni.


Ce nu trebuie să omită brăilenii care vor mai uita anul acesta de Delta Dunării sau de munte şi vor apela la paradisul aflat la numai doi paşi de municipiu este că rangerii sunt foarte îngăduitori cu turiştii dar nemiloşi cu aceia care fac mizerie în parc sau care pescuiesc ilegal. Amenzile pleacă de la 5.000 lei!

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite