Moşierii din administraţia brăileană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lui Gheorghe Bunea Stancu îi prieşte în fruntea Consiliului Judeţean Brăila: el se îmbogăţeşte văzând cu ochii.Locul al doilea, în topul averilor, este ocupat de viceprimarul Doiniţa Ciocan care are un soţ nu doar întreprinzător, ci şi om de afaceri care a agăţat, în timp, şi bani publici.

Un teren, două, trei sau mai multe, cam aşa arată declaraţiile de avere ale autorităţilor locale brăilene pe anul în curs. Iată care sunt cele mai „dotate" autorităţi publice. De menţionat că topul de mai jos a luat în considerare acele persoane publice a căror declaraţie de avere a putut fi găsită pe site-urile instituţiilor pe care le conduc.

Locul I - Gheorghe Bunea Stancu

Pe primul loc în top se situează preşedintele judeţului Gheorghe Bunea Stancu. Acesta deţine, potrivit declaraţiei de avere actualizată ultima dată pe 6 iunie 2011, şapte terenuri intravilane. Primul a fost dobândit prin donaţie în anul 1994. Este un teren de 900 mp în satul Vărsătură, judeţul Brăila.

Restul terenurilor se află în oraşul Brăila. Cel de-al doilea, un teren de 437 mp a fost achiziţionat în 1995, iar Stancu este coproprietar.
Cel de-al treilea teren, de 430 mp în oraş, a fost cumpărat în 1996. În 1997, 1999 şi 2001 Bunea Stancu a mai cumpărat trei terenuri, în suprafaţă de 406,4 mp, 391 mp şi respectiv 313,54 mp., iar ultimul teren în suprafaţă de 282 mp a fost dobândit prin radierea societăţii Compartrid. Cu o aşa avere, este lesne de înţeles de ce presa a semnalat că Bunea Stancu ar fi intrat în colimatorul ANI.

„Nu este adevărat, nu mă anchetează ANI pentru averea mea, nu am primit nicio înştiinţare în acest sens", a ripostat vehement Bunea Stancu.

Locul II - Doiniţa Ciocan

Pe locul al doilea, ca şi suprafeţe deţinute, se situează viceprimarul municipiului Brăila Doiniţa Ciocan, cu un teren intravilan de 1.145 mp situat în comuna Cazasu, judeţul Brăila, cumpărat în anul 2005. Ciocan stă bine şi la venituri, soţul său fiind administrator al unei firme ca a câştigat, în timp, mai multe contracte cu bani publici.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite