ATENŢIE: Începe marea curăţenie de primăvară şi la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Brăila, organizează şi în această primăvară, pe lângă activităţile curente de salubrizare, o amplă acţiune de curăţenie generală de primăvară a municipiului. Desfăşurarea acestei acţiuni are ca scop asigurarea unei stări de salubritate corespunzătoare a municipiului care să ducă la asigurarea pentru cetăţenii municipiului a unui mediu de viaţă sănătos şi o îmbunătăţire a microclimatului urban.

În acest sens se vor realiza diverse lucrări specifice anotimpului de primăvară cum ar fi: tăieri de corecţie a arborilor de pe aliniamentele stradale, curăţirea zonelor verzi şi a arborilor din jurul imobilelor de locuit, spălarea mecanică a principalelor artere de circulaţie, colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor vegetale şi solide, identificarea arborilor de pe aliniamentele stradale în vederea efectuării tăierilor de corecţie necesare;
Se va realiza curăţenia curţilor, zonelor verzi din jurul blocurilor şi efectuarea tăierilor de corecţie a arborilor, strângerea în grămezi a deşeurilor vegetale, plantări de arbori. La desfăşurarea acestei activităţi vor participa societăţile RWE, Brai-Cata şi Eco şi reprezentaţii Asociaţiilor de Proprietari din municipiu. Salubrizarea şi igienizarea cartierelor se va realiza cu ajutorul proprietarilor de la blocuri, lucrătorilor Seroplant şi cei ai societaţilor de salubrizare.
Gunoiul rezultat în urma acestei acțiuni va fi ridicat începând cu data de 19 martie 2012, de către operatorul de salubritate arondat fiecărei zone.
După acțiunea de salubrizare a spațiilor verzi, Primăria Municipiului Brăila în parteneriat cu specialiștii Seroplant va planta arbori, arbști, garduri vii. De asemenea, se va semana gazon în curțile aflate în fața blocurilor sau în spațiile interioare ale acestora , însă facem apel ca întreținerea ulterioară să se realizeze de proprietari sau reprezentanții asociațiilor de proprietari.
Programul de salubrizare Primăvara 2012 se declanşează începând cu data de 15 martie şi se desfăşoară în 3 etape, astfel:
Etapa I
În această etapă se desfăşoară acţiuni de toaletare, curăţenie si plantare la Asociaţiile de Proprietari din cartierele Viziru I, Viziru II, Viziru III, Radu Negru, Călăraşi IV şi Ansamblul Buzăului.
Etapa II
În această etapă se desfăşoară activităţi de toaletare, curăţenie si plantare la Asociaţiile de Proprietari din cartierele Obor, Hipodrom, Tineretului, Ghioceilor, Roşiori, Strada Dorobanţi.
Etapa III
În această etapă se desfăşoară activităţi de toaletare, curăţenie si plantare la Asociaţiile de Proprietari din ansamblurile Gării, Vidin şi Islaz.

Această acţiune se desfăşoară sub coordonarea lucrătorilor din cadrul Serviciului Seroplant Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite