ALARMANT: Firma de transport public brăilean, în declin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de angajaţi ai Braicar nu vor mai veni la lucru începând de luna viitoare fiindcă nu mai au ce face la serviciu şi nu-s bani. Programul de restructurare şi reorganizare al SC Braicar SA a fost aprobat în şedinţă de Consiliu Local. Motivul principal pentru reducerea de personal a fost situaţia economică dramatică.

Concedierea colectivă va fi operată cel mai probabil în prima parte a lunii iunie, după cum a precizat Cornel Săndulescu, directorul executiv SC Braicar SA.
Salariaţii care îşi vor pierde locul de muncă vor primi salarii compensatorii pentru o perioadă de până la 24 de luni, în funcţie de vechime, după cum prevede legislaţia muncii.


Criteriile pe care vor fi selectaţi cei care urmează a fi concediaţi ţin cont de mai multe aspecte.
„Vor fi luate în considerare chestiuni de natură socială, chestiuni ce ţin de competenţa profesională. Vor avea loc discuţii între cei care conduc punctele de lucru şi reprezentanţii sindicatelor", a spus Săndulescu.


Nu se ştie cine va fi dat afară


Deocamdată nu au fost nominalizate persoanele vizate, listele cu cei propuşi pentru concediere urmând a fi întocmite după discuţiile dintre sindicat şi conducerea punctelor de lucru Braicar.


În ceea ce priveşte cauzele care au dus la restructurarea societăţii de transport public, directorul societăţii spune că situaţia economică actuală, dar şi restrângerea activităţii pe Dorobanţi sunt motive esenţiale. Cauzele care au dus la formula de funcţionare redusă a societăţii ţin pe de o parte de dificultăţile financiare care la rândul lor au mai multe motive la bază, iar pe de cealaltă parte de lucrările de reabilitare a unor artere principale din municipiu care înseamnă reducerea transportului public electric.


Contactat de reporterii Adevărul de Seară Brăila, Sorin Boşneag, unul dintre consilierii care au iniţiat proiectul de hotărâre privind reorganizarea şi restructurarea Braicar, a confirmat cele spuse de Săndulescu.
„Transportul în regim de maxi-taxi a avut o influenţă asupra Braicar, dar nu este cauza concedierilor. Disponibilizările au legătură directă cu reducerea activităţii Braicar", a declarat el.


Începerea lucrărilor de reabilitare pe Bulevardul Dorobanţilor a însemnat scoaterea din funcţiune, temporar, a liniei 22 de tramvai. De asemenea, în această vară, Municipalitatea are de gând să demareze lucrările de reabilitare şi pe Calea Călăraşilor, ceea ce va duce din nou la reducerea transportului public.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite