77 de persoane s-au şcolit la Centrul de Creaţie pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Creaţie a finalizat proiectul „O nouă şansă - reorientarea forţei de muncă în agricultura de subzistenţă", de care au beneficiat 77 de persoane. Valoarea totală a proiectului a fost de 77.000 de euro.

Proiectul, al treilea accesat de Centrul de Creaţie în ultimii ani, s-a încheiat zilele trecute şi a fost catalogat drept un succes. Beneficiarii acestuia sunt oameni din Movila Miresii, Traian, Râmnicelu, Racoviţa, Vişani şi Surdila Găiseanca.

Aceştia au absolvit cursuri de calificare în meseriile de modelator ceramică şi ţesător sau de iniţiere în comunicare în limba engleză, operator introducere, validare şi prelucrare de date, managementul afacerii şi tehnici de atragere fonduri pentru dezvoltarea rurală.

„Conferinţă finală a proiectului înseamnă pentru noi un succes şi un nou început. Se vor angaja ori îşi vor înfiinţa propriile afaceri peste 10% dintre persoanele din cadrul grupului-ţintă, ceea ce mă bucură enorm. Unii dintre aceştia vor reînvia olaritul şi ţesutul la război", a punctat directorul Centrului de Creaţie, Maria Puşcaciu.

260.000 de euro, prin Centrul de Creaţie

La conferinţa finală a proiectului, desfăşurată joi, au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Mija, directorul Centrului de Creaţie, Maria Puşcaciu, plus echipa care a implementat proiectul şi absolvenţii cursurilor.

Totodată, vicepreşedintele CJ le-a înmânat proaspeţilor absolvenţi diplomele.

„Suntem la un moment de bilanţ, unul foarte reuşit. Este minunat ce a reuşit să facă echipa de la Centrul de Creaţie prin acest proiect finanţat cu fonduri nerambursabile. Eu sper să ieşiţi în târguri şi să căpătaţi autonomie proprie. Vă doresc succes!", a spus vicepreşedintele CJ, Florin Mija.

Până în prezent, Centrul de Creaţie, a atras prin cele trei proiecte derulate, peste 260.000 de euro.

Meserii vechi, speranţe noi

Olarii şi ţesătorii s-au arătat încântaţi că au avut ocazia să înveţe meşteşuguri şi meserii vechi. Ceilalţi au recunoscut că toate cunoştinţele acumulate le vor fi de folos. Marieta Boubătrân, unul dintre absolvenţii cursului de comunicare în limba engleză, ne-a spus că va mai participa şi la alte instruiri.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite