400 de brăileni vor îngroşa rândurile şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţii publice dar şi firme locale ori societăţi care au la Brăila doar filiale, renunţă la angajaţi. Viitorii şomeri sunt din administraţie publică, asistenţă socială, transporturi de marfă pe calea ferată, dar şi investigatori.

Chiar dacă unele firme au început să reangajeze oameni, semn că lucrurile încep să se mişte, numărul şomerilor continuă să se menţină la cote ridicate. Aproape 400 de persoane vor rămâne pe drumuri în perioada următoare după ce patronii lor s-au văzut nevoiţi să mai reducă cheltuielile.

Câţiva angajatori au comunicat deja Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) că vor face concedieri colective. "Patru angajatori cu sediul social în judeţul Brăila au estimat concedierea colectivă a 285 salariaţi cu domiciliul în judeţul Brăila", spune Laurenţia Vasilescu, purtător de cuvânt al agenţiei.

Principalele activităţi desfăşurate de aceste societăţi sunt: lucrări de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, servicii de administraţie publică generală, alte activităţi de administraţie publică, activităţi de asistenţă socială cu cazare şi furnizarea de abur şi aer condiţionat.

"Am primit notificare pentru concediere, instituţia se reorganizează. Nu ştiu dacă voi mai reuşi să-mi găsesc de muncă, mai ales că am 48 de ani şi angajatorii vor în general tineri. Am lucrat o viaţă ca asistent social şi la bătrâneţe am rămas fără loc de muncă. Reorganizările care se fac pentru a reduce cheltuielile nu ţin cont de nevoile noastre, ale oamenilor afectaţi", spune cu amar Mariana, asistent social la Protecţia Copilului.

Reduceri de angajaţi şi la filiale

Nici companiile mai mari care şi-au deschis filiale sau puncte de lucru la Brăila nu o duc mai bine. De această dată firmele care vor să renunţe la angajaţi se ocupă de transporturi de marfă pe calea ferată; întreţinere şi reparaţii locomotive şi utilaje, activităţi de investigaţii şi protecţie, dar şi lucrări speciale de construcţii.

"La această dată la AJOFM există înregistrate şi notificări transmise de patru angajatori cu sediul social în alte judeţe din ţară şi care au puncte de lucru sau sucursale în judeţul Brăila, care au comunicat concedierea colectivă în perioada următoare a 109 persoane cu domiciliul în judeţul Brăila", a mai spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Laurenţia Vasilescu.

1.309 brăileni au rămas fără serviciu în ultimile două luni ca urmare a concedierilor curente sau colective. Peste 600 de persoane şi-au găsit, în acelaşi interval, loc de muncă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite