35.500 de lei pentru tineretul brăilean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suma a fost alocată de Ministerului Tineretului şi Sportului pentru proiectele derulate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret. Banii primiţi sunt de două ori mai mulţi faţă de cei de anul trecut. DJT Brăila şi-a propus ca în 2010 să deruleze proiecte care să ţină cont numai de dorinţele tinerilor.

În ciuda crizei, anul acesta, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Brăila (DJT) a derulat peste 20 de proiecte, cu un buget de aproximativ 35.500 de lei, alocat de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

Suma primită anul acesta de DJT Brăila este dublă faţă de cea de anul trecut, când s-au derulat cam acelaşi număr de proiecte, dar cu mai puţini bani.

Activitatea de tineret a DJT s-a desfăşurat pe două semestre.

Primul, în perioada ianuarie - iulie a cuprins atât activităţi pentru tinerii brăileni, realizate de DJT, fără buget alocat de MTS, cât şi proiectul naţional de tineret „2 MAI - de 2 ori mai tânăr", cu un buget alocat de MTS de 5.500 lei.

„Al doilea semestru a avut buget alocat pentru concursurile naţionale, concursul local de proiecte pentru tineret cât şi pentru proiectele de tineret din «calendarul propriu» al DJT. În total, peste 30.000 de lei pentru proiecte", a punctat consilierul de tineret, Nicu Pascu.

Două proiecte de 19.000 de lei

Printre proiectele derulate de DJT se numără „Tinereţe fără dependenţă", „Busola profesiei", „Clubul lecturii", „Suntem la fel ca voi" sau „Fii bun, fii creativ".

Pentru concursul naţional de proiecte pentru tineret au fost selectate trei proiecte. Dintre acestea, doar două au primit finanţare de 19.000 lei, de la MTS: „De la satul brăilean, la satul mondial" şi „Microferma-mijloc sigur de venituri pentru tinerii satului".

„Primul proiect ţinteşte dezvoltarea personală a tinerilor printr-un schimb de experienţă culturală între mediul urban şi mediul rural, iar al doilea se adresează tinerilor din mediul rural, care nu au experienţă în accesarea de fonduri, cu voinţă de a se implica în crearea de microferme", ne-a spus directorul DJT, Sorin Constantin.

Tinerii au planuri mari de viitor

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Brăila şi-a propus ca în anul următor să deruleze programe, proiecte care să ţină cont, în special de dorinţele şi de nevoile tinerilor brăileni.

De asemenea, DJT va încerca în continuare să atragă noi ONG-uri la activităţile derulate şi să dezvolte ideea de voluntariat.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite