24 de doctori brăileni au dat concedii medicale aiurea, iar doi "pacienţi" au pierdut banii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane şi 24 de medici brăileni au fost descoperiţi cu nereguli în urma controalelor la concediile medicale date pe parcursul anului 2010. 172 de verificări au efectuat organele de control de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Brăila, dintre care 78 la domiciliul pacienţilor şi 94 la medicii prescriptori.

În urma verificărilor, două persoane care beneficiaseră de concedii medicale nu au fost găsite acasă şi nici nu şi-au motivat absenţa prin documente justificative. Le-a fost suspendată plata concediilor medicale.


Medicilor li s-au aplicat 22 de avertismente şi două amenzi contravenţionale. Această încălcare a legii se sancţionează cu amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.
„Aceste controale au dus la o mai mare atenţie din partea medicilor atunci când acordă concedii medicale. Acum cer adeverinţă de la locul de muncă şi numărul de zile de concediu medical din anul respectiv", ne-a declarat Vasile Amza, purtător de cuvânt al CJAS.


Potrivit Ordonanţei care modifică OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat nu poate depăşi 30 de zile calendaristice într-un an faţă de 45 de zile cât era durata maximă a concediului medical înainte de aplicarea prevederilor Ordonanţei.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite