10 milioane de lei în şcolile brăilene! Vezi aici care au fost şcolile care au beneficiat de reabilitare pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2010 a fost unul bun pentru unele unităţi, câteva dintre ele intrând în reabilitare pe bani europeni. La două dintre şcoli, lucrările au fost finalizate înainte de termen şi cu economie. Şcoala "Ecaterina Teodoroiu" şi Grupul Şcolar "Grigore Moisil"au fost rehabilitate cu 6,5 milioane de lei.

La Şcoala "Ecaterina Teodoroiu", reabilitarea a vizat consolidarea, modernizarea şi amenajarea imobilului, protejarea anticorozivă, termoizolarea distribuţiei instalaţiei de încălzire, realizarea unor racorduri termice noi, înlocuirea instalaţiei de încălzire şi completarea echipamentului IT.
Proiectul a fost finalizat la sfârşitul lunii august 2010, cu cinci luni mai devreme decât era prevăzut iniţial. Valoarea totală a proiectului a fost de 1,9 milioane lei, adică 60% din valoarea stabilită prin contract.


La fel au stat lucrurile şi în cazul reabilitării Grupului Şcolar "Grigore Moisil". Şi aici lucrările au fost finalizate mai devreme şi cu costuri mai mici. Renovarea completă a clădirii fusese evaluată la 6 milioane lei, dar a sfârşit prin a costa doar 4,5 milioane.
Programate să se deruleze pe o perioadă de 18 luni, lucrările au fost finalizate cu câteva luni mai devreme.


LPS, controversat proiect


De curând au început lucrările şi la Liceul cu Program Sportiv (LPS), unul dintre cele mai controversate proiecte care a stat vreo 7 - 8 luni numai în contestaţii.
Ca şi termen de comparaţie, în noiembrie 2009, au fost semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea LPS şi a Şcolii "Mihu Dragomir". În timp ce la cea din urmă, lucrările au fost terminate, la LPS lucrările de-abia au început.


"La Mihu Dragomir, lucrările practic s-au terminat, a mai rămas doar de pus mobilierul. Au început lucrările la LPS şi la şcoala 24, iar la şcoala 1 urmează să înceapă", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.


Valoarea proiectului pentru LPS se ridică la 2,8 milioane de lei, iar pentru Şcoala "Mihu Dragomir" proiectul s-a ridicat la 4,2 milioane de lei.
Anul viitor vor începe lucrările şi la Şcoala nr.1 "Vlaicu Vodă". Contractul a fost semnat în aprilie 2010, valoarea fiind de 4,6 milioane lei. Acesta prevede reabilitarea şi mansardarea şcolii: construirea efectivă a mansardei, dotarea cabinetelor, a laboratoarelor şi a sălii de festivităţi cu echipamente specifice.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite