„Brâncoveanu” a trimis studenţi în 19 universităţi europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia şi-a sărbătorit 18 ani de existenţă, ea fiind prima universitate particulară acreditată din România. Universitatea „Constantin Brâncoveanu", înfiinţată la Brăila de către prof. univ. dr. Alexandru Puiu, fost decan al ASE Bucureşti, a format mii de studenţi, în cei 18 ani de existenţă. La ora actuală, aici învaţă aproape 1.400 de studenţi şi 600 de masteranzi.

Din anul 1991, Universitatea „Constantin Brâncoveanu" - instituţie de învăţământ care are în componenţă trei centre universitare, la Brăila, Piteşti şi Rm. Vâlcea - a format mii de studenţi. A luat fiinţă ca o alternativă la învăţământul de stat, în urma colaborării cu conducerea de atunci a liceelor „Nicolae Bălcescu" şi „Gh. M. Murgoci".

„La ora actuală, în Centrul Universitar Brăila învaţă 1.374 de studenţi şi 594 de masteranzi, afară de cei înscrişi la cursurile postuniversitare. La început era greu, nu aveam un local al nostru, însă am continuat, reuşind să fim prima universitate particulară acreditată", ne-a declarat rectorul UCB, prof. univ. dr. Alexandru Puiu.

În cele trei centre universitare sunt aproape 6.000 de studenţi şi 2.400 de masteranzi. „Brâncoveanu" are relaţii de colaborare cu 19 universităţi de prestigiu europene, unde a trimis, numai anul acesta, la studiu, 40 de studenţi merituoşi.

„Doar prin învăţământ făcut fără compromisuri, putem reda ţării locul pe care-l merită"

Aproape 90 % din cadrele didactice de la UCB au doctoratul în ştiinţe. Instituţia este cunoscută pentru exigenţă, dar şi pentru calitate. UCB şi-a propus reînnoirea cursurilor şcolare (în proporţie de 80 %), îmbunătăţirea activităţii didactice şi întărirea muncii ştiinţifice. Brăila ocupă primul loc la cercetarea ştiinţifică, iar absolvenţii de aici sunt cei mai buni la învăţătură.

„Ţara se va schimba, atunci când învăţământul se va schimba şi va fi unul de calitate. Doar prin învăţământ făcut fără compromisuri putem reda ţării locul pe care-l merită", este de părere rectorul instituţiei de învăţământ.

„Constantin Brâncoveanu" a tipărit, cu resurse proprii, 350 de cursuri universitare, în peste 200.000 de volume.

„În cadrul UCB, avem două facultăţi: Management, Marketing în Afaceri Economice şi Ştiinţe Administrative şi ale Comunicării. Prima are în componenţă specializările management, contabilitate şi informatică de gestiune şi finanţe-bănci. A doua are drept, administraţie publică, jurnalism, comunicare şi relaţii publice, precum şi asistenţă socială" spune conf. univ. dr. Elena Enache, decan MMAE.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite