Botoşani: Şi-au cerut salariile în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Şi-au cerut salariile în stradă
Botoşani: Şi-au cerut salariile în stradă

Supăraţi că nu-şi primesc drepturile, oamenii au ameninţat că vor ieşi din nou în stradă săptămâna viitoare.

Sute de salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani au ajuns în pragul disperării. Afişând lozinci precum „Fraţilor nu merge aşa, muncă da şi plată ba!", „Noi v-am investit, voi ne-aţi sărăcit!", aproximativ 200 de angajaţi au protestat ieri, timp de o oră, în faţa Palatului Administrativ.

Oamenii şi-au cerut salariile aferente lunii august, drepturile restante din ultimii doi ani, dar şi alocaţiile pentru hrana copiilor daţi în asistenţă maternală. Angajaţii se plâng că din cauza lipsei banilor nu şi-au plătit ratele la bănci şi au intrat astfel în baza de date a biroului de rău-platnici. În plus, începerea anului şcolar a adus cu sine noi cheltuieli.

„A început grădiniţa şi şcoala şi ni se cer bani, iar noi nu avem. Pe lângă noi suferă şi copiii noştri. Dacă nu ne primim banii la timp nu ne putem îndeplini nici condiţiile impuse prin contract. Vom ieşi în stradă până ni se vor da drepturile", a spus Claudia Popa, asistent maternal.

Săptămâna viitoare, noi proteste

Sindicaliştii avertizează că aceasta este ultima acţiune paşnică. Săptămâna viitoare, angajaţii DGASPC vor continua acţiunile de protest cu un miting şi un marş, la care vor participa 600 de persoane. Din cauza indiferenţei autorităţilor centrale, unii asistenţi maternali ameninţă că vor ieşi în stradă cu copiii pe care statul i-a dat în grija acestora.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) au făcut mai multe adrese şi deplasări la Bucureşti explicând situaţia din teritoriu, dar nu au primit niciun răspuns pozitiv.

„Autorităţile centrale nu au răspuns pozitiv solicitărilor noastre, prin care am arătat că acestui sector i s-au alocat fonduri insuficiente. Timp de cel puţin patru luni şi jumătate am tot făcut ajustări în bugetul propriu şi am reuşit să plătim salariile dar acum nu mai avem bani", a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ Botoşani. Ultima speranţă a angajaţilor este alocarea unor sume din Fondul de Rezervă al Guvernului. Numai pentru salariile aferente lunii august sunt necesare aproximativ 2,6 milioane de lei. Pe lângă salarii, angajaţii trebuie să primească şi diverse sporuri câştigate în instanţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite