Duminică sunt aşteptaţi la vot 16 botoşăneni cu vârsta peste 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai bătrân botoşănean cu drept de vot are 103 ani.
Cel mai bătrân botoşănean cu drept de vot are 103 ani.

Cel mai în vârstă locuitor al judeţului are 103 ani şi cinci luni şi este din localitatea Cordăreni, potrivit şefului Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCEP) al judeţului Botoşani, Ovidiu Gherasim, citat de Agerpres.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Cum poţi afla rezultatele alegerilor locale foarte rapid şi uşor

Statisticile arată că din cei 16 cetăţeni cu drept de vot cu vârsta de peste 100 de ani, trei sunt născuţi în 1909, trei în 1910, nouă în 1911 şi unul în 1912. Vineri, membrii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Botoşani au luat o decizie intens contestată de botoşăneni.

Printr-un vot strict politic, nouă din cei 15 membri BEJ au decis că membrii secţiilor de votare pot însoţi alegătorul în cabina de vot. Exemplul care le-a folosit la luarea deciziei a fost o solicitare de la un Biroul Electoral de Circumscripţie din Avrămeni. Membrii de aici cereau lămuriri pentru situaţiile în care alegătorii nu puteau vota singuri.

Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare, în scopul de a-l ajuta, un însoţitor ales de el.

Practic, membri ai secţiilor de votare sunt reprezentanţi ai partidelor politice, iar accesul acestora în cabina de vot poate influenţa direct şi negativ votul alegătorilor.

Duminică vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta oraşului şi judeţului tău: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul“ îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite