Botoşani: Un octogenar îşi caută dreptatea la preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Un octogenar îşi caută dreptatea la preşedinte
Botoşani: Un octogenar îşi caută dreptatea la preşedinte

Vasile Chira, de 82 de ani, încarcerat în luna iulie a acestui an pentru tulburare de posesie, speră să fie graţiat de Traian Băsescu. Vasile Chira (82 de ani) este cel mai bătrân deţinut

Vasile Chira, de 82 de ani, încarcerat în luna iulie a acestui an pentru tulburare de posesie, speră să fie graţiat de Traian Băsescu.

Vasile Chira (82 de ani) este cel mai bătrân deţinut din Penitenciarul Botoşani. Octogenarul speră că preşedintele Traian Băsescu va da un decret de graţiere, aşa cum a mai făcut în situaţii similare.

Bătrânul susţine că necazul său a început odată cu dezbaterea unei moşteniri lăsate de părinţii săi. Vasile Chira povesteşte că a ajuns după gratii din cauza unor declaraţii false depuse de rude la proces. „Sper ca Traian Băsescu să înţeleagă situaţia mea şi să mă elibereze. Mi-am făcut copiii de râs“, spune apăsat Vasile Chira. Octogenarul a ajuns după gratii pe data de 14 iulie, după ce a fost condamnat la cinci luni de închisoare pentru tulburare de posesie. El s-a judecat aproape şapte ani cu un vecin pentru o suprafaţă de 0,25 hectare de teren,  care susţine că o are moştenire de la socrii săi.
La final, instanţa l-a condamnat la şapte luni de închisoare cu suspendare, dar bătrânul a refuzat să elibereze terenul. Până la urmă magistraţii l-au condamnat pe Vasile Chira la cinci luni de închisoare cu executare.

Un caz tras la indigo, la Iaşi

După ce a stat două luni închis pentru tulburare de posesie, ieşeanul Constantin Dima (80 de ani) din comuna Moşna, a ieşit din puşcărie. El a fost eliberat în luna aprilie, în baza unui decret de graţiere dat de preşedintele Traian Băsescu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite