Botoşani: Adolescentul-erou, premiat post-mortem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Hogea a fost declarat elevul anului la Botoşani

Colegii băiatului care a murit pentru a-şi salva o prietenă de la înec au ţinut ieri un minut de reculegere.  

Tânărul care şi-a sacrificat viaţa pentru a-şi salva o prietenă a primit ieri şi recunoştinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani. Bogdan Alexandru Hogea, elevul care a murit înecat în urmă cu zece zile în apele râului Siret, a fost declarat „Elevul anului” de către reprezentanţii IŞJ. 

Bogdan a devenit astfel un erou nu doar pentru adolescenţi ci şi pentru cei care l-au îndrumat, pentru dascălii săi. „Am fost foarte marcată de acest eveniment, de spiritul de sacrificiu al acestui copil, care şi-a dat viaţa salvând o alta. Este ceea ce învăţăm noi acasă şi la şcoală, dar când vezi acest lucru prin prisma părintelui, lucrurile nu sunt atât de simple”, a spus Ada Macovei, inspector general şcolar. 

Un minut de reculegere

Ieri, pe masa la care el ar fi trebuit să stea pentru a-şi primi diploma era o fotografie a sa şi o lumânare aprinsă. Timp de un minut, elevii, inspectorii şi părinţii prezenţi în sală au ţinut un moment de reculegere în amintirea tânărului. Deşi au fost invitaţi, părinţii tânărului nu au venit să primească diploma lui Bogdan.
„Trebuie să îi înţelegem. Momentul ar fi fost şi mai dureros pentru ei. Noi, am fi vrut să îi înmânăm lui personal această diplomă”, a spus Daniel Botezatu, inspector pe probleme educative în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Alţi patru elevi
au fost premiaţi

Tristeţe a fost şi în ochii celorlalţi copii, recompensaţi de Inspectoratul Şcolar pentru munca depusă şi pentru rezultatele excepţionale obţinute în cei 8, respectiv 12 ani de şcoală. Trei elevi de clasa a
VIII-a şi unul de clasa a XII-a au fost declaraţi elevi ai anului.

Căutat trei ore

Bogdan Hogea şi-a pierdut viaţa pe 6 iunie. El s-a înecat în timp ce o salva pe una dintre colegele sale cu care se afla la picnic, pe malul Siretului. Trei scafandri l-au căutat trei ore, iar după zeci de scufundări l-au găsit pe liceean într-o groapă făcută de excavator.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite