Botoşani: La 14 ani, a încercat să-i vândă cannabis unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: La 14 ani, a încercat să-i vândă cannabis unui poliţist
Botoşani: La 14 ani, a încercat să-i vândă cannabis unui poliţist

Un minor de 14 ani este cercetat de procurorii botoşăneni pentru distribuirea de droguri. Băiatul a fost prins după ce a încercat să vândă 120 de grame de cannabis unui poliţist sub

Un minor de 14 ani este cercetat de procurorii botoşăneni pentru distribuirea de droguri. Băiatul a fost prins după ce a încercat să vândă 120 de grame de cannabis unui poliţist sub acoperire.

Drogurile erau procurate de un tânăr de 24 de ani, iar plasarea lor pe piaţă o făcea cu ajutorul puştiului de 14 ani şi al unui alt bărbat de 28 de ani. „În vederea completării probatoriului, sub coordonarea unui procuror din cadrul Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT, agenţii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au efectuat o acţiune de depistare şi prindere în flagrant a învinuitului, ocazie cu care au fost identificate alte două persoane implicate în activitatea infracţională“, se arată într-un comunicat al DIICOT - Biroul Teritorial Botoşani.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că minorul de 14 ani, aflat în anturajul celui care procura drogurile, se ocupa de transportul şi livrarea stupefiantelor. Complicele de 28 de ani, tot din Botoşani, este cercetat pentru că a înlesnit vânzarea stupefiantelor. Anchetatorii au mai făcut şi trei percheziţii în urma cărora au confiscat două telefoane mobile, un pachet conţinând foiţe filigranate folosite la confecţionarea artizanală a ţigaretelor, şase probe de substanţă vegetală şi fragmente de inflorescenţă şi o pungă ce conţinea fragmente vegetale. Poliţiştii au mai găsit asupra suspectului de 24 de ani şi suma de 1.200 lei primită pentru drogurile vândute.

„Faţă de suspect, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT au luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Tribunalului Botoşani cu propunerea de arestare preventivă. Faţă de ceilalţi doi învinuiţi cercetările urmează a fi continuate cu aceştia în stare de libertate“, se arată în comunicatul DIICOT.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite