Botoşani: Hei-rup pe şantiere, de frica penalizărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria va sancţiona firmele care întârzie lucrările din oraş

Pentru a nu primi amenzi, firma Apa Grup a decis ca în maximum cinci săptămâni să închidă şantierele pe care lucrează din primăvară.

Demarate de mai bine de jumătate de an, lucrările de reabilitare şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare a oraşului ar trebui finalizate până pe 18 decembrie.


Apa Grup a anunţat că va închide toate şantierele din oraş în timp record (finanţate printr-un proiect ISPA) şi va reface asfaltul spart. Decizia vine după ce primăria a anunţat săptămâna trecută că va penaliza toate firmele care întârzie încheierea lucrărilor. De asemenea, conducerea Apa Grup a solicitat firmei Hidroconstrucţia, care s-a ocupat de lucrările finanţate cu fonduri europene, să asigure o echipă care să supravegheze operaţiunile executate şi să ţină legătura cu autorităţile locale în cazul unor avarii.


Se va lucra
şi pe timpul nopţii


În zona Gării, traficul este afectat de lucrări, iar reluarea circulaţiei în condiţii normale se va face cel mai curând spre sfârşitul săptămânii. „Ne-am săturat să facem slalom printre şanţuri şi conducte“, a spus Mihai Papuc, taximetrist. Pentru ca lucrarea să fie încheiată la timp, constructorii au hotărât să lucreze şi noaptea.

Lucrările de pe George Enescu şi Calea Naţională, din zona industrială a oraşului sunt în plină desfăşurare, iar străzile vor deveni accesibile pentru şoferi în cel mult două săptămâni. Specialiştii atrag însă atenţia că lucrările de asfaltare pot fi derulate doar dacă nu scad foarte mult temperaturile. „Se poate asfalta în condiţii optime doar dacă temperatura nu scade sub cinci grade Celsius şi nu plouă sau ninge. Dacă se toarnă asfalt sub această temperatură lucrările sunt făcute degeaba“, a declarat Romeo Caciuc, de profesie inginer. 

Apa Grup cere scuze botoşănenilor


 „Ne cerem scuze tuturor botoşănenilor pentru disconfortul creat prin lucrările care au condus la sugrumarea traficului rutier. Îi asigurăm însă că în fiecare zi avem grijă ca acest disconfort să fie cât mai mic“, a declarat Maricel Georgescu, directorul Apa Grup. În plus, oficialul companiei a dat asigurări că lucrările vor fi de calitate. „Îi rog pe consumatorii noştri să ţină cont că de mai bine de un an şi ceva suportăm cu toţii problemele create de şantiere, însă multe decenii după aceea vom avea o apă mai curată şi fără întreruperi în alimentare“, a adăugat Maricel Georgescu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite