Botoşani: 50000 de oameni fără apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: 50000 de oameni fără apă caldă
Botoşani: 50000 de oameni fără apă caldă

Din cauza opoziţiei asociaţiilor de proprietari privind facturarea individuală, Termica nu poate relua livrarea apei calde către consumatori

Societatea de termoficare Termica este obligată prin lege să încheie noi contracte de furnizare a energiei termice cu asociaţiile de proprietari şi convenţii individuale de facturare cu fiecare beneficiar. Noile contracte au fost trimise către asociaţii în urmă cu două săptămâni, timp în care se puteau face cunoscute nemulţumirile asociaţiilor.

“Doar o singură asociaţie a semnat noul contract. Restul asociaţiilor nici măcar nu şi-au prezentat obiecţiunile. Până la semnarea acestor contracte noi nu avem cum să furnizăm agent termic”, a declarat Nelu Diaconu, directorul S.C. Termica S.A.

Societatea de termoficare a finalizat şi lucrările de remont a instalaţiilor de transport şi distribuţie şi poate relua furnizarea agentului termic la orice oră, însă acest lucru nu se va întâmla până când asociaţiile nu vor semna contractele.

“Beneficiarii ar trebui să meargă la asociaţii şi să întrebe de ce nu au apă caldă. Eu cred că se încearcă pe această cale să se lungească termenul de semnare a convenţiilor individuale cu fiecare proprietar, însă cei care au de pierdut sunt oamenii” a completat Nelu Diaconu.

În Botoşani, peste 50000 de cetăţeni beneficiază de apă caldă şi încălzire prin sistemul centralizat de termoficare.

“Înainte nu ne lăsau să ne debranşăm. Acum nu avem apă caldă. Nu pot să îmi pun nici centrală dar nici ei nu îmi furnizează serviciile pentru care sunt plătiţi. Nu este normal ca oamenii să sufere pentru că nu se înţeleg ei cu asociaţiile”, a declarat Paul Cucu. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite