Botoşani: A luat 6,60 dar a fost notat cu 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reevaluarea lucrărilor elevilor botoşăneni a scos la iveală o serie de nereguli

Inspectoratul Şcolar judeţean Botoşani a trimis Ministerului Educaţiei cercetării şi inovării pentru reevaluare peste 100 de lucrări care au fost notate cu 10 la examenul de bacalaureat.

 La limba şi literatura română, 49 de liceeni au primit nota maximă în timp ce la matematică, 53 de absolvenţi au fost notaţi cu 10. La limba şi literatura română trei elevi au primit note mult mai mari decât ar fi meritat, unele note fiind mărite cu 2,5 puncte şi chiar 3,5 puncte. Astfel că, deşi a fost notat cu 10, liceeanul ar fi meritat 6,60.

„După reevaluarea celor 49 de lucrări s-a stabilit că 33 se încadrează în limita admisă, iar 16 au fost supraevaluate.  În cazul a 13 lucrări cu 1,5 – 2,5 puncte şi trei cu 2,5 – 3,5 puncte”, a precizat Ada Macovei şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean.  La matematică diferenţele constatate au fost mai mici de 2,5 puncte. „Copii nu vor păţi nimic. Şi nici profesorii corectori. Sancţiunea se aplică numai în cazul în care diferenţele sunt mai mari de patru puncte”, a adăugat şefa inspectoratului şcolar.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite