Botoşani:Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani:Revista presei locale
Botoşani:Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

August - dezastru pentru tranzactiile imobiliare

Pentru prima dată în ultimii zece ani, luna august s-a transformat din raiul pieţei imobiliare într-un adevăratt dezastru. Botosanenii care muncesc peste hotare, principalii investitori pe piata imobiliară în această perioadă, resimt din plin criza şi nu mai au bani pentru investitii.

Sunt agenţii imobiliare care nu au mai facut nicio tranzactie în ultima lună. Nici măcar terenurile agricole nu mai au căutare. Deşi sunt pe piaţă o mulţime de chilipiruri, nu există cumpărători. Programul „Prima casă” abia a ajuns la faza scoringului la Botosani, in ciuda afirmaţiilor de la nivel central potrivit cărora s-au vândut mii de case prin acest program.
Mai multe detalii în Evenimentul de Botoşani
 

Fără primari şi viceprimari la catedră


Începând cu anul şcolar 2009-2010, primarii şi viceprimarii, care sunt şi cadre didactice, nu vor mai preda la catedră. În cadrul Comisiei paritare întrunită miercuri, formată din reprezentanţii celor două sindicate din învăţământ şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţen (ISJ), Inspectoratul a propus ca primarii şi viceprimarii, care nu sunt înscrişi pentru examenul de grad sau care nu au nevoie de continuitate la catedră, să renunţe la ore.

Această propunere a venit pe fondul reducerii numărului de posturi din învăţământ. La nivelul judeţului Botoşani sunt 14 primari şi viceprimari care deţin şi statutul de cadru didactic, dintre aceştia, în anul şcolar anterior, predând ore doi primari şi un viceprimar.
Detalii în Jurnalul de Botoşani

Botoşăneanca Claudia Rusu va participa la selecţia natională "Eurovision Junior,,

Cea care a reuşit să treacă de preselecţia concursului este Claudia Rusu cu piesa "Doar noi". Claudia face parte din grupul de copii "Cheia Sol", înfiinţat în cadrul Asociaţiei Culturale "Cheia Sol". Tânăra de numai 15 ani are la activ mai multe premii obţinute la festivalurile de muzică la care a participat printre care amintim: premiul I la concursul "Tărâmul copilăriei", premiul presei la Festivalul "Mărţişor Dorohoian" sau premiul de excelenţă oferit de Radio Romania Internaţional la "Minimegastar" Ea se pregăteşte în particular cu profesoara Oana Puşcaşu.

Mai multe citiţi pe botosaninews.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite