Botoşani: (UPDATE )S-a mai înregistrat un caz de gripă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul bolnavilor se ridică acum la 66 de persoane. Între timp, autorităţile sanitare aşteaptă un răspuns privind decesul bărbatului de 47 de ani din localitatea Suliţa suspectat că a murit din cauza gripei porcine.

Citeşte şi:
Încă un deces suspect

ora 14.00

Ministerul Sănătăţii a făcut public un nou caz de gripă porcină la Botoşani. Este vorba despre un bărbat care a contactat virusul AH1 N1.

,, Persoana este din Botoşani dar nu i-au fost recoltate probe la noi. Posibil că locuieşte în altă localitate,, a declarat dr. Gheorghe Apetroaie, director adjunct Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

Numărul persoanelor din judeţ infectate ajunge astfel la la 66 de persoane.  Aseară, au mai fost trimise la Institutul Cantacuzino alte 28 de probe pentru care sunt aşteptate rezultatele.

ora 12.00

Rezultatele probelor de laborator în cazul bărbatului de 47 de ani din localitatea Suliţa dedecat la începutul săptămânii  sunt aşteptate după ora 18.00. Bărbatul suferea de penumonie. Medicii nu exclud varianta ca acesta  să fi contactat virusul AH1N1şi să fi decedat din cauza unor complicaţii. Rudele au confirmat faptul că acesta era răcit şi s-a tratat singur acasă timp de patru zile.

Rezultatele necropsiei au arătat că acesta a murit din cauza unei pneumonii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite