Botoşani: 16 suflete înghesuite în două camere (GALERIE FOTO) (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: 16 suflete înghesuite în două camere (GALERIE FOTO) (VIDEO)
Botoşani: 16 suflete înghesuite în două camere (GALERIE FOTO) (VIDEO)

Marcela Cosmeanu, mamă a 14 copii la 36 de ani, are cea mai numeroasă familie din localitatea botoşăneană Mitoc

Copiii familiei s-au crescut unul pe altul, iar acum gospodăria a rămas în grija fetei de 14 ani, în timp ce părinţii muncesc cu ziua la câmp.

Soţii Cosmeanu au devenit acum trei zile părinţii celui de-al 14-lea copil în cei 20 de ani de căsnicie. Sunt cea mai numeroasă familie din Mitoc, judeţul Botoşani. „Mă bucur că ultimul copil e sănătos. E voinicuţ. Ne mai aduce un pic de bucurie în familie, chiar dacă e greu să fim atât de mulţi. E bine că sunt sănătoşi copiii. Eu şi soţia suntem toată ziua la câmp, iar copiii se cresc unul pe altul. De acum sunt mari şi se descurcă“, a spus Marin Cosmeanu.


Acasă mai sunt acum doar 11 copii pentru că fetele cele mari au plecat la muncă. Estera, de 15 ani, este în Bacău, iar Ionela, de 18 ani, şi Aurelia, de 19 ani, sunt în Suceava. Toate s-au angajat ca fete de casă şi au grijă de copiii unor oameni mai înstăriţi. Singurul venit al celor rămaşi acasă este alocaţia celor mici, adică 800 de lei pe lună. Pentru a supravieţui, soţii Cosmeanu lucrează pământul pe care îl au sau merg cu ziua la oamenii din sat. 

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Marin Cosmeanu.flv width=320 height=240 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Casă ţinută de o fată de 14 ani


Gospodăria şi copiii familiei sunt lăsaţi în grija Lidiei, care la cei 14 ani se ocupă de casă şi de cei 10 fraţi mai mici. „Mă ajută la treburile casei cei care sunt mai mari. Cei mici mă mai necăjesc şi nu prea ascultă. Aştept să vină cel mai mic acasă şi probabil că el va avea toată atenţia mea. Eu trebuie să fac tot în casă, să-i spăl, să fac mâncare, să fac curăţenie, să le dau mâncare, să strâng masa şi să-i culc“, a mărturisit Lidia.Singurele jucării pe care le au copiii cei mici sunt resturile din ce au fost odată două maşinuţe. „Ne jucăm de-a prinsa, de-a ascunsa, mai fugim. Nu ne batem şi nu ne certăm între noi“, a mărturisit Emanuela, una dintre fetele soţilor Cosmeanu.


Casa în care dorm cele 13 suflete este formată din două camere şi un hol. Mai greu este când vin şi cele trei fete în vizită. Când se aşează să mănânce, se înghesuie cu toţii în jurul unei mese mici. Vecinii îi privesc însă cu ochi buni. „Sunt doi părinţi exemplu. Bravo lor. Să ai 14 copii sănătoşi, curaţi, hrăniţi şi îmbrăcaţi e foarte greu în ziua de azi“, a declarat vecina familiei Cosmeanu, Daniela Andrieş.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Botosani/Copii Cosmeanu la masa_NEW_NEW.flv iurl=/editor_files/Image/locale/Botosani/Copii Cosmeanu la masa_NEW_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite