30 de familii din Dorohoi au primit câte o casă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociația "Habitat for Humanity" a mai derulat proiecte similare și în județul Bihor
Asociația "Habitat for Humanity" a mai derulat proiecte similare și în județul Bihor

Peste 100 de persoane din Dorohoi, care au fost afectate de inundaţiile care au avut loc anul trecut, au fost ajutate de către o asociaţie să-şi renoveze casele.

Bucuria a revenit în casele oamenilor din Dorohoi, după ce fundaţia „Habitat for Humanity" a construit 30 de case, o şcoală, iar 50 de locuinţe renovate, care au fost date în folosinţă la 1 iunie. „Am știut că această comunitate are nevoie de noi, poate mai mult decât altele. Am încercat să facem tot ce e posibil ca să îi ajutăm, mai ales că mulți dintre ei sunt bătrâni și bolnavi și nu au resurse financiare. E o bucurie imensă pentru noi că am dus la bun sfârșit acest proiect", declară Mihai Grigorean, directorul departamentului de răspuns la dezastre al Habitat for Humanity România.

Mai mult, peste 100 de familii au fost ajutate şi au beneficiat de materiale de construcţie şi expertiză tehnică, la proiect participând aproximativ 500 de voluntari, care au muncit peste 3.000 de ore. „O lună întreagă am plâns după ce mi-a luat apa casa. Am crezut că ăsta-i sfârșitul. Nu credeam că la 80 de ani mai pot să-mi fac eu casă. Noroc de oamenii ăștia că m-au ajutat", spune Maria Dăniluță, care a muncit alături de Habitat la noua ei casă.

În cadrul acestui proiect, Habitat for Humanity a ajutat peste 1.300 de persoane din județele Botoșani, Bacău și Cluj să locuiască în condiții decente. Totul a fost posibil prin donațiile care au însumat aproximativ 550.000 de dolari în cash și materiale de construcție în valoare de 290.000 de dolari. Proiectul a fost implementat cu susținerea Guvernului României, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și a UNICEF.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite