Botosani: 1.000 de botoşăneni cer casă de la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: 1.000 de botoşăneni cer casă de la primărie
Botosani: 1.000 de botoşăneni cer casă de la primărie

Problemele financiare cu care se confruntă şi imposibilitatea de a mai accesa un credit bancar i-au determinat pe mulţi botoşăneni care au nevoie de o locuinţă să solicite ajutor de la

Problemele financiare cu care se confruntă şi imposibilitatea de a mai accesa un credit bancar i-au determinat pe mulţi botoşăneni care au nevoie de o locuinţă să solicite ajutor de la primărie. Edilii spun că în ultima perioadă numărul solicitărilor pentru locuinţe sociale sau de la ANL a crescut, în prezent fiind peste 1.000 de cereri depuse. „În primul rând, anul acesta nu s-a mai construit şi nu am dat în folosinţă niciun cartier de locuinţe, iar în al doilea rând, botoşănenii nu au mai avut bani să-şi cumpere o casă. Singurele locuinţe care se vor da în acest an sunt cele de la Condacia, dar care rezolvă problema doar la 18 familii. Cele mai multe cereri le avem pentru locuinţe ANL şi mai avem 200-300 de solicitări pentru locuinţe sociale“, a declarat viceprimarul Cătălin Alexa.


Tinerii din Botoşani spun că nu au nicio şansă să-şi cumpere o locuinţă deoarece salariile sunt foarte mici, iar băncile nu le acordă credite. „Am încercat să-mi cumpăr un apartament, dar nicio bancă nu-mi dă 35.000-40.000 de euro, cât am nevoie. Atât salariul meu, cât şi al soţiei sunt de aproximativ 800 de lei pe lună şi nu am nicio şansă să obţin un credit“, ne-a spus Iulian Marcu, şofer. 


Reprezentanţii primăriei spun că în toamna anului viitor vor fi date în folosinţă încă 130 de locuinţe, dintre care 96 de apartamente şi garsoniere în blocuri ANL. „S-au început lucrările la cele 36 de locuinţe sociale din zona Cişmea.
De asemenea, sperăm ca până la sfârşitul anului să începem lucrările şi la noul cartier ANL tot în zona Cişmea, unde se vor construi 96 de apartamente. Atât locuinţele sociale, cât şi cele de la ANL au termen de finalizare în toamna anului viitor“,
a adăugat viceprimarul Cătălin Alexa. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite