Botoşani: 7500 de kilograme de grâu confiscate de poliţiştii botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: 7500 de kilograme de grâu confiscate de poliţiştii botoşăneni
Botoşani: 7500 de kilograme de grâu confiscate de poliţiştii botoşăneni

Cantitatea de cereale era încărcată într-un autocamion ce aparţinea unei firme din judeţul Iaşi. Pentru că şoferul camionului nu avea acte de provenienţă a grâului, poliţiştii au confiscat atât mijlocul de transport cât şi cantitatea de grâu.

În cursul zilei de luni, poliţiştii botoşăneni au desfăşurat o acţiune pentru combaterea transporturilor ilicite de cereale şi produse procesate din cereale. Pe raza comunei Truşeşti aceştia au identificat în trafic un autocamion marca Roman, înmatriculat în judeţul Iaşi, care transporta cantitatea de 7.500 kilograme de grâu pentru consum, fără a fi însoţită de documente legale de provenienţă.

Potrivit poliţiştilor, autocamionul era condus de către Lucian B. în vârstă de 31 ani, din localitatea  Potîngeni, comuna Movileni, judeţul Iaşi, angajat al unei societăţi din judeţul Iaşi, care era însoţit de un gestionar al societăţii.

"Pentru transportul cerealelor neînsoţite de documentele prevăzute de lege care să justifice provenienţa licită a acestora, atât cantitatea de grâu identificată cât şi mijlocul de transport au fost confiscate, societatea beneficiară din judeţul Iaşi fiind sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei conform prevederilor O.U.G. nr. 93 din 30 iunie 2009 privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri", a precizat Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite